Parc european pentru fiecare merenean

adăugat de Primaria Mereni

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Satul Mereni a cunoscut în ultima perioadă un avânt în dezvoltarea sa. Nenumărate proiecte au îmbunătăţit condiţiile de trai ale locuitorilor. Oamenii pot spune cu mândrie că sunt originari din Mereni.

Pe lângă toate acestea, satul Mereni este cunoscut prin tezaurul său istoric şi cultural. Ansamblurile folclorice și colectivele artistice sunt principala bogăție a localității. Formații folclorice, de dans, orchestre, tarafuri – sunt colectivele care au dus faima localității în lume.

mereni3

Mereni poate fi numit, pe bună dreptate, o micuță capitală culturală. Cele două festivaluri, Ziua satului, sărbătorile pascale, Dragobetele, Acustic nights - toate sunt susţinute de colectivele artistice locale crescute cu mare drag de dascălii de la Şcoala de arte din sat.

Chiar dacă satul are o Casă de cultură, bine amenajată, majoritatea acestor sărbători au loc în parcul din centrul satului, unde nu există o scenă pentru concerte şi nici scaune pentru spectatori. Pentru a rezolva problema, Primăria închiriază de fiecare dată o scenă mobilă. Anual pentru acest scop sunt cheltuiţi circa 80 000 de lei din bugetul local.

mereni 1

De asemenea, aici lipsesc băncile, alei pavate și iluminatul public.

De această dată, primăria în colaborare cu Asociaţia „Cu drag pentru Mereni” sunt parte a unui proiect de dezvoltare a localităţii. Mai exact, au decis să-şi unească eforturile şi să contribuie la amenajarea parcului: cu bănci şi iluminat, alei, pubele şi teren de joacă. Însă, cea mai mare dorinţă a lor este să construiască o scenă de vară.

Mereni Parc.00_02_07_35.Still001

Bugetul total necesar pentru realizarea proiectului este 21 250 de dolari. Primăria va contribui cu   2 500 dolari, iar Guvernul Elveţiei cu 15 mii dolari. Mai sunt necesari 4 000 de dolari.

Ţinem să vă informăm că platforma Guvern 24 operează cu Euro, iar bugetul proiectului a fost elaborat în dolari. Totodată, ţinem să vă asigurăm că suma integrală va fi utilizată, conform destinaţiei, pentru îmbunătăţirea proiectului final. La finalizarea perioadei de colectare de fonduri, distribuirea costurilor pentru realizarea proiectului va fi adusă neîntârziat la cunostinţa publicului larg, în special a donatorilor.

Astfel, pentru a face satul mai frumos, merenenii de pretutindeni sunt îndemnați să doneze pentru amenajarea parcului.


Buget (1)Dragă merenean, când ultima dată ai fost la rugul organizat în parcul din Mereni de Dragobete? Dar să asculţi tinerii care cântă la chitară de Acustic nights? De Ziua satului ai fost la sărbătoare să vezi cât de frumos este ACASĂ? Ştim că eşti departe şi, poate ocupat. Dar, totuşi te invităm la sărbătorile nostre. Ale merenenilor.

Satul nostru are nevoie de un parc modern, iar succesul și realizarea proiectului depinde de fiecare din noi. Doar împreună putem avea un parc european pentru fiecare merenean.


 


 


 


 1. Mardari Ghenadii 

  1 săptămână în urmă
  €15
 2. Efim Ciobanu 

  Este perioada sarbătorilor sfinte. În memoria soției și mamei Paulina, familia Ciobanu Efim și copiii Larisa, Arcadie și Veaceslav donăm cu drag o bancă pentru parcul din satul de baștina.

  2 săptămâni în urmă
  €100
 3. Leonid Bujac 

  Din partea Dinastiei Bujac, cu mare drag donăm o bancă pentru parcul central Mereni!

  2 săptămâni în urmă
  €100
 4. Victoria Gurschi 

  Dinastia familiei Gurschi donează cu drag pentru parcul Mereni, o bancă! Împreună facem lucruru frumoase!

  2 săptămâni în urmă
  €100
 5. Andrei&Nadia Capșa 

  Cu Drag pentru satul natal!

  2 săptămâni în urmă
  €10

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!