Trotuare sigure la Ciuciulea

adăugat de Primaria Ciuciulea

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Situat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, satul Ciuciulea este amplasat printre văi și dealuri cu arbori seculari și câmpii. Deși este o localitate care poate fi admirată pentru locurile pitoreşti, așezarea geografică a satului creează și dificultăți. Din cauza ploilor abundente, drumurile locale se deteriorează. Timp de 35 de ani nu au fost făcute investiții pentru renovarea acestora. Pe lângă calitatea proastă a drumurilor, în localitate lipsesc şi trotuarele, o problemă ce pune în pericol viața pietonilor.

ciuciulea

Trotuarele care necesită a fi reconstruite se află chiar pe strada principală din sat, zona unde se circulă cel mai mult și sunt situate principalele instituții din localitate: stația auto, gimnaziu, primărie, oficiul poștal, piață, grădiniță, centrul de sănătate, școala profesională și cimitirul.

Trotuarele se află în stare deplorabilă, cu gropi și denivelări. Atunci când cad precipitații abundente, circulația devine și mai anevoioasă, deoarece gropile de pe anumite porțiuni se transformă în băltoace şi noroi. Din această cauză, oamenii merg pe partea carosabilă, ceea ce le pune viaţa în pericol.

ciuciulea3

Pentru a schimba aspectul localității Primăria şi Asociaţia de băştinaşi din Ciuciulea au identificat un prim proiect pe care să-l realizeze pentru sat – pavarea a 400 metri de trotuar modern.

Costul total al proiectului este de aproape 20 000 de dolari. Graţie mobilizării Guvernul Elveției oferă un grant de 15 000 de dolari, primăria alocă 2 435 de dolari. În acest context, așa cum este primul proiect care îşi propune să unească toţi băştinaşii pentru un scop comun, pentru sat, este necesară contribuția băștinașilor în sumă totală de 2 435 de dolari.

Ţinem să vă informăm că platforma Guvern 24 operează cu Euro, iar bugetul proiectului a fost elaborat în dolari. Totodată, ţinem să vă asigurăm că suma integrală va fi utilizată, conform destinaţiei, pentru îmbunătăţirea proiectului final. La finalizarea perioadei de colectare de fonduri, distribuirea costurilor pentru realizarea proiectului va fi adusă neîntârziat la cunostinţa publicului larg, în special a donatorilor.

ciuciuleaa

Ciuciulenenii ştiu să-şi unească puterile și să dezvolte locul lor de suflet - Ciuciulea.

Cu ajutorul băştinaşilor de pretutindeni cărora le pasă de satul natal va fi garantată siguranţa oamenilor din Ciuciulea.

Construieşte şi tu drumul ACASĂ!


 


 


  1. Gheorghe Anita 
  MDL 679.00

  6 ani în urmă
 2. Ruslan Anita 
  MDL 970.00

  6 ani în urmă
 3. Mereuta Galina 
  MDL 388.00

  6 ani în urmă
 4. Ciuciuleanca ( 
  MDL 970.00

  Bravo, ciuciuleni! Trecem cu dreptul pe trotuare noi!!!

  6 ani în urmă
 5. Maria Tocaiuc 
  MDL 97.00

  6 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!