Parc amenajat la Cantemir

by Primăria Cantemir

 • Campaign
 • Comments
 • Backers

Considerat cel mai tânăr oraș din Moldova, Cantemir este atestat documentar în anul 1973, iar până în prezent a cunoscut o dezvoltare frumoasă. În ultimii ani pot fi observate multe proiecte de dezvoltare locală: schimbarea sistemului de iluminare a orașului; este în proces de reconstrucție sistemul de canalizare și stația de epurare; este reînnoit acoperișul grădiniței din oraș. Pentru viitor administrația localităţii îşi propune să realizeze și alte proiecte de suflet. cantemir 4Printre aceste proiecte frumoase se regăseşte unul simbolic pentru oraş, care, din păcate, este în delăsare - Parcul central. Pe timpuri, în parc se desfășurau multe activități frumoase, iar oamenii se odihneau la umbra copacilor și ascultau ciripitul păsărilor pe aleile frumos amenajate. Cel mai mult se simțea veselia copiilor care zburdau plini de emoții, răspandind în jur dragoste. Astăzi, parcul nu mai este cel de altădată. Deși, în fiecare an aici sunt  plantate flori și arbuști pentru ca atât locuitorii orașului, cât și oaspeții să se bucure de un adevărat tablou floral, cu un design plin de culoare, parcul pare să fie fără viaţă. Chiar şi aşa, parcul găzduiește și lecțiile de educație fizică ale liceului teoretic ”D. Cantemir” din localitate, deoarece instituţia nu are sală sportivă sau stadion. Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement este visul cantemirenilor de pretutindeni. Și pentru că tuturor le pasă de oraş, Asociația Cantemirenilor de Pretutindeni  în parteneriat cu primăria orașului Cantemir, au obținut finanțare pentru proiectul „Modernizarea parcului public central din oraș” în valoare de 15 000 de dolari.

Ţinem să vă informăm că platforma Guvern 24 operează cu Euro, iar bugetul proiectului a fost elaborat în dolari. Totodată, ţinem să vă asigurăm că suma integrală va fi utilizată, conform destinaţiei, pentru îmbunătăţirea proiectului final. La finalizarea perioadei de colectare de fonduri, distribuirea costurilor pentru realizarea proiectului va fi adusă neîntârziat la cunostinţa publicului larg, în special a donatorilor.

Primăria va aduce o contribuție semnificativă de peste 20 000 de dolari. Este necesar și ajutorul băștinașilor de pretutindeni, care trebuie să contribuie cu suma totală de 2250 dolari. Parcul central din Cantemir, are un potențial sporit de atracție pentru populația din întregul oraș. Astfel, odată cu realizarea acestui proiect, locuitorii orașului se vor putea plimba în siguranță și vor putea admira havuzul la umbra copacilor. În parc nu va lipsi iluminatul nocturn. De asemenea, va fi dotat cu teren de joacă pentru copii, fântâni cu apă potabilă și bănci moderne, toate amenajate pe aleile plantate cu flori. Cantemirenii ştiu că amenajând parcul din oraşul natal, vor contribui la înfrumusețarea urbei, dar şi la dezvoltarea unei generații sănătoase. Donează pentru un parc modern! Donează cu drag pentru Cantemir!


 

 1.  
  MDL 19.40

  6 years ago
 2.  
  MDL 19.40

  6 years ago
 3. Diana&Adriana Goropceanu 
  MDL 388.00

  Cu drag pentru acasă!

  6 years ago
 4. Elena Crjeminscaia 
  MDL 291.00

  Pentru un parc frumos si amenajat

  6 years ago
 5. Marina Lungu 
  MDL 194.00

  6 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!