Drumuri sigure în Cărpineni

by Primaria Carpineni

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


Comuna Cărpineni are o populație de 10.600 de locuitori și este cea mai mare localitate rurală din raionul Hîncești.

În prezent, în comuna Cărpineni, cca 84 km din drumurile locale sunt deteriorate. Din acești 84 km face parte inclusiv drumul spre grădinița „Lăpușnița”, care este frecventată de 50 de copii și drumul spre sectorul Topor, unde se află școala-gimnaziu, frecventată de 156 elevi. Pe măsura apropierii de sectoarele Tîrlichici și Cot ale localității, drumul devine tot mai impracticabil.

carpineni 2

Acest fapt crează dificultăți, în special celor 80 de elevi care se deplasează spre liceu. Totodată, în sectoarele date locuiesc 1 808 persoane în etate, care, din cauza stării necalitative a drumurilor, circulă dificil către spitalul din localitate, spre piață și alte destinații. Din lipsa lucrărilor curente de întreținere și reparație, drumurile existente s-au degradat, fapt care se datorează procesului dificil de deszăpezire și de gestionare a deșeurilor. Rețeaua de drumuri locale în stare precară este unul din punctele slabe ale comunei Cărpineni.

Echipamentele existente sunt insuficiente pentru prestarea serviciilor comunale, pentru nivelarea drumurilor neasfaltate sau pentru situații de urgență în caz de calamități naturale. Pentru a obține o calitate mai bună a drumurilor de țară și pentru prestarea calitativă a serviciilor, este necesară profilarea sistematică a suprafețelor părții carosabile.

Soluția: Îmbunătățirea stării drumurilor prin crearea cailor de acces public la reteaua de transport.

Pentru aceasta ne propunem procurarea unui autogreder second hand (de mâna a doua), pentru efectuarea lucrărilor pe drumurile de țară.

14

Autogrederul va contribui la îmbunătățirea serviciilor în localitate, prin reducerea costurilor, sporirea securității și calității drumurilor locale; va spori accesul cetățenilor comunei la serviciul de salubrizare. Se vor economisi resursele financiare ale localității prin eliminarea necesității de a închiria echipamente, oferind astfel posibilitatea unor îmbunătățiri în alte sfere necesare comunității. Autogrederul va completa acest serviciu și va capacita și mai mult Întreprinderea Municipală, în vederea îmbunătățirii drumurilor locale. După procurare, autogrederul va trece în gestiunea Întreprinderii Municipale „Cărpineni Servicii”, care îl va menține în stare tehnică bună prin efectuarea reparațiilor tehnice.

Caprieni

Din punct de vedere tehnic, înainte de procurare, utilajul va fi supus unei expertize tehnice, pentru a aprecia la justa valoare starea autogrederului. Întreprinderea Municipală are capacitatea de a întreține tehnic, precum și specialiști, care să exploateze autogrederul.

Mediul înconjurător nu va fi afectat de către autogreder. Ba mai mult, anumite lucrări vor consolida diguri de protecție, precum și soluri supuse alunecării și eroziunii.

Să contribuim pentru un mediu curat și prielnic pentru noi și copiii noștri! Cu drag, pentru acasă.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 


 


 1. Vadim Tulbu 
  MDL 194.00

  Îmi pasă de satul meu! Mă implic fiindcă vreau să avem drumuri accesibile acolo unde mi-am petrecut copilaria.

  7 years ago
 2. Tulbu V.A. 
  MDL 194.00

  Pentru Drumuri Mai Bune !!!

  7 years ago
 3. Alexandru Cociu 
  MDL 970.00

  Pentru un Carpineni mai bun!!!

  7 years ago
 4. Liuba Fedula 
  MDL 194.00

  7 years ago
 5. Sigis Holban 
  MDL 388.00

  Mulțumesc tuturor celor circa 200 de finanțatori ai proiectului. La moment suntem pe primul loc, realizând cel mai mare procentaj de colectare din toate proiectele (175%). CĂRPINENENI SUNT MÂNDRU DE VOI!!

  7 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!