Ciorești – un sat salubrizat

by Primaria Cioresti

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


În ultimii ani în comuna Ciorești au avut loc mari schimbări. Unele din ele s-au realizat datorită suportului oferit de localnici și a băștinașilor plecați. În urma efortului comun s-a reușit gazificarea, construcția a două apeducte, reparația unor porțiuni de drum și alte proiecte care au schimbat spre bine comuna Ciorești. Am făcut multe lucruri frumoase împreună, însă în Ciorești mai rămân multe probleme nerezolvate.

01

Una din acele probleme este lipsa serviciului centralizat de evacuare a deșeurilor. Actualmente acestea sunt evacuate în diferite zone de la marginea satului ceea ce conduce la apariția a multor gunoiști haotice și neautorizate, degradarea stării de sănătate a localnicilor și deteriorarea imaginei comunei în fața potențiatilor donatori și investitori.

De pe urma acestei probleme suferă în special bătrânii solitari, ai căror copii sunt plecați peste hotarele țării sau rămași fără întreținere. Ei nu au posibilitatea de a transporta în mod individual deșeurile din propriile gospodării și sunt nevoiți să achite unor transportatori de ocazie.

Cioresti_Gunoi

Deși există un serviciu regional de salubrizare la care localitățile din cadrul comunei sunt parte, acesta nu poate presta servicii în comună pe motiv că unitățile de transport ale Întreprinderii Municipale Nisporeni, care gestionează acest domeniu, nu sunt adaptate pentru colectarea deșeurilor de pe străzile înguste și fără acoperiș rigid, iar platformele și containerele de care dispune în prezent primăria acoperă doar 30 % din necesitățile ambelor localități.

24

Această problemă poate fi soluționată prin procurarea unui tractor multifuncțional care ar satisface necesitățile de colectare a deșeurilor și transportarea lor într-o zonă special amenajată. Tractorul va putea efectua și lucrări de lichidare a gunoiștilor neautorizate, transportarea diferitor încărcături gospodărești și efectuarea lucrărilor de deszăpezire.


De asemenea vor fi procurate și repartizate peste 200 de pubele către gospodăriile din comuna Ciorești.

Cioresti

Costul total al proiectului este de 30.000$ dintre care:


- 20.000$ sub formă de grant


- 8000$ contribuția Primăriei


- 2000$ donații pe Guvern24


Împreună putem să contribuim pentru o comună curată și îngrijită!


Cu drag pentru acasă.


Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16 1. Parintiicopiilordelagradinita Dumbravioara 
  MDL 582.00

  Pentru un sat mai curat si copii sanatosi.

  7 years ago
 2. Ibrian Simion 
  MDL 310.40

  Pentru un sat mai curat

  7 years ago
 3. Tatiana Crismaru 
  MDL 388.00

  Pentru un sat curat.

  7 years ago
 4. Popa Maria 
  MDL 970.00

  7 years ago
 5. Ivan Dima 
  MDL 485.00

  7 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!