Mod de viață sănătos pentru satul Colibași

by Primaria Colibasi

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


Satul Colibași din raionul Cahul este una dintre cele mai mari comunități rurale din zona de sud a Republicii Moldova cu circa 6000 de locuitori. Toți localnicii, de la mic la mare, sunt afectați de lipsa condițiilor de antrenare în activități sportive și de dezvoltare fizică generală, fapt care contribuie la o scădere continuă a gradului de sănătate a cetățenilor.

La moment în Colibași nu există un spațiu dotat și amenajat pentru antrenamente și activități sportive a cetățenilor de diferite vârste, mai ales pe perioada rece a anului. Iată de ce această problemă a fost selectată, ca fiind prioritară în cadrul consultărilor organizate cu cetățenii satului dar și de membrii Asociației Băștinașilor din Colibași (ABC). Astfel, ABC în parteneriat cu primăria satului și întreaga comunitate locală au decis să demareze proiectul "Condiții mai bune pentru promovarea modului sănătos de viață în satul Colibași."


Colibasi4


Proiectul prevede transformarea clădirii fostului cinematograf din localitate, care se află acum în nefolosință și pe cale de deteriorare continuă, într-o Sală Polivalentă de Sport unde Colibășenii de toate vârstele, inclusiv rudele persoanelor stabilite cu traiul în afara localității vor putea practica diverse genuri de sport, precum: dansuri sportive, lupte libere, atletică și gimnastică, etc.


IMG_2594


Pentru crearea Sălii de Sport este nevoie de lucrări ample de renovare:

- Reparația capitală a acoperișului clădirii cu suprafața de 341 m2,

- Reparații ale etajului 1 și 2 pe interior și exterior,

- Instalarea a 30,6 m2 de ferestre și 20,3 m2 de uși,

- Dotarea cu aparate și accesorii sportive,

- Construcția unui vestiar cu patru cabine de duș,

- Mobilarea holului și sălii de ședințe de la etajul 2.


Colibasi2


Lucrările de reabilitare și dotare a clădirii vor fi realizate cu utilizarea următoarelor resurse financiare:

- 20000$ - grant din partea UNDP

- 64650$ - contribuția APL

- 4000$ - contribuția băștinașilor

Colibas

Rezolvarea problemei legate de lipsa condițiilor pentru antrenarea copiilor, tinerilor și adulților din Colibași în activități sportive va contribui la apariția efectelor pozitive asupra stării de sănătate a populației satului, precum micșorarea delicvenței juvenile, mai ales în rândul copiilor și adolescenților ai căror părinți sunt plecați peste hotare, întrucât copii vor fi mai motivați să practice diverse genuri de sport, în detrimentul altor activități nocive. Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de implicarea întregii comunități, inclusiv a colibășenilor de pretutindeni, prin donații și susținere financiară a proiectului. Doar împreună vom putea construi o comunitate prosperă și sănătoasă!


sala


Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 


 1. Anonymous 
  MDL 970.00

  7 years ago
 2. Anonymous 
  MDL 19.40

  7 years ago
 3. Iaconi Vasile 
  MDL 485.00

  Cu drag, pentru Colibasi

  7 years ago
 4. Ghinda Ion 
  MDL 970.00

  7 years ago
 5. Anonymous 
  MDL 582.00

  Sunteti bravo! Mult succes in continuare!

  7 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!