Renovarea sălii de sport în Crihana Veche

by Primaria Crihana Veche

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


Actualizare

Stimați Crihăneni! Primăria satului Crihana Veche, administraţia liceului şi toţi copiii şi tinerii din localitate. Vă mulţumesc din suflet pentru implicarea activă în implementarea proiectului “Reablitarea, modernizarea şi echiparea sălii de sport a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, inclusiv prin participarea cu contribuţii financiare. În cadrul proiectului ne-am propus să contribuim la crearea condiţiilor adecvate pentru practicarea sportului, asigurarea climatului optim de temperatură, umiditate şi condiţii sanitaro -igienice în sala de sport a liceului teoretic “Mihai Eminescu” din satul Crihana Veche, ceea ce am realizat pe deplin. Ţinem să vă informăm că, în cadrul campaniei ne-am propus să colectăm suma de 2790 Euro, însă am colectat online suma de 3742 Euro, ceea ce constituie 134%. În campanie au fost implicaţi 143 donatori, ceea ce este un indicator de success în această primă initiativă lansată şi realizată cu suportul Asociaţiei Originarilor din Crihana Veche.

6 (1)Cu banii colectaţi am realizat următoarele: - schimbarea acoperişului sălii de sport pe o suprafață de– 320 m² - schimbarea tâmplăriei (5 uși -  6,4 m² și ușă din metal 4 m²) - au fost realizate lucrări de reparaţie interioară a sălii (reparaţia tavanului, pardoselilor, pereţilor, reţelei electrice)- s-a asigurat conectarea sălii de sport la agentul termic prin repaţia capitală a centralei termice autonome, schimbarea cazanelor şi construirea reţelelor termice - au fost achiziţionate utilaje şi inventar sportiv - elevii liceului împreună cu profesorii de educaţie fizică  au curăţit şi amenajat terenul de sport.sala de sport colajDin economiile pe proiect şi banii colectaţi suplimentar celor planificaţi a fost achiziţionat mobilier (dulapuri) pentru garderoba elevilor. Cu toţii împreună am reuşit să schimbăm aspectul sălii de sport, să o facem mai frumoasă şi atractivă pentru elevi. În rezultatul proiectului 329 elevi din liceu şi circa 1200 tineri din localitate beneficiază astăzii de condiţii favorabile de practicare a sportului şi educaţie pentru sănătate.  Dotarea sălii cu utilaje şi echipamente a sporit considerabil calitatea procesului educational. Vă aducem sincere mulţumiri şi ne exprimăm speranţa că în continuare vom lansa şi realiza în comun şi alte initiative de success! Rodica Cucereanu, primarului satului Crihana Veche.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crihana Veche este un sat pitoresc care oferă locuitorilor peisaje minunate, vestită cu a sa câmpie deluroasă, brăzdată de văi și vâlcele de a lungul râului Prut. Aici locuiesc oameni „dintr-o bucată” care îndrăgesc natura, folclorul și tradițiile; copii și tineri care iubesc jocul și sportul.


13 (1) Însă, așa cum se întâmplă în multe localități ale Moldovei, unicul loc din sat în care se poate practica sportul în mod organizat este sala sportivă a școlii, și la Crihana Veche este la fel. Tinerii din comunitate nu au un alt spaţiu pentru practicarea sportului decât sala sportivă a liceului „Mihai Eminescu”, iar problema este că aceasta a ajuns în stare deplorabilă. Acoperișul din  sala de sport a liceului are fisuri, lipseşte agentul termic, parţial pardoselile sunt deteriorate şi totalmente lipseşte utilajul şi inventarul sportiv. Chiar și așa, în pofida condițiilor nefavorabile, în cadrul liceului teoretic din Crihana Veche se desfăşoară o activitate sportivă diversificată precum atletism, baschet, volei, tenis de masă şi alte discipline sportive, elevii obţinând rezultate foarte bune în competiţiile raionale. 11 (1) Primăria, împreună cu administrația liceului și cu sprijinul Asociației de Băștinași originari din Crihana Veche, a dezvoltat proiectul Reabilitarea, modernizarea şi echiparea sălii de sport a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. Ce se va face în cadrul acestui proiect? Reparaţia sălii de sport (schimbarea acoperişului şi lucrări de tâmplărie) Lucrările includ: reparaţia acoperişul sălii de sport cu o suprafață de – 320 m2, schimbarea tâmplăriei (5 uși -  6,4 m2 și ușă din metal 4 m2). Bugetul acestor lucrări constituie suma de 186 801 MDL. Conectarea sălii de sport la agentul termic. Problema legată de lipsa agentului termic în sala sportivă persistă de peste 20 ani, aceasta având un impact asupra calității procesului educaţional pe perioada rece a anului. Ne propunem să termoficăm sala de sport şi garderobele prin construcţia rețelelor termice şi schimbarea centralei termice autonome existente. Această centrală termică, care are deja peste 15 ani - nu mai corespunde normelor de securitate, având un grad avansat de uzură. Dotarea sălii sportive cu utilaje şi echipamente, care vor spori calitatea procesului educaţional. Se planifică achiziția de inventar şi echipament sportiv printre care: saltele, bancă şi trambulină gimnastică, odgon, masă de tenis şi mingi, plasă de volei, bară de perete, haltere, greutăţi sportive, echipament pentru volei şi baschet, capră gimnastică, jocuri de şah şi dame. Crihana Este un lucru știut că jumătate din elevii liceului au cel puţin un părinte plecat în străinătate, de aceea ne propunem să atragem migranţii, inclusiv părinţii copiilor stabiliţi în afara localităţii, ca să doneze și să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de organizare a procesului educaţional în domeniul sportului, construind astfel primul exemplu de implicare a părinţilor migranţi în crearea de condiţii mai bune pentru cei lăsaţi la baştină. Cu drag pentru acasă. Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 

 1. Maricica Murzacov 
  MDL 582.00

  Din partea clasei a Vi-a B

  7 years ago
 2. Ghenadie Popa 
  MDL 776.00

  Donația din partea elevilor clasei a VIII-a ”A”

  7 years ago
 3. Gaju Natalia 
  MDL 582.00

  7 years ago
 4. Ana Gabatiuc 
  MDL 291.00

  Donatia este colectata de parintii elevilor clasei a IV-a A

  7 years ago
 5.  
  MDL 19.40

  7 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!