Toate drumurile duc spre Gura Galbenei

by Primaria Gura Galbenei

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


În satul Gura Galbenei, doar 10% din drumurile publice sunt cu inveliș rigid, executat în varianta albă, restul porțiunii - 47,2 km de drumuri nu au acoperământ rigid pe timp de iarnă, astfel devenind impracticabile.

O zonă importantă a satului unde locuiesc 1 120 de localnici, se află pe strada Ștefan cel Mare și pe străzile adiacente. Din cauza deteriorării excesive a acestui drum local, localnicii nu au acces permanent, calitativ și garantat la serviciile publice edilitare, sociale și administrative. Pe timp de iarnă, pe acest drum nu poate circula nici o mașină, iar serviciul de „Ambulanță” evită deplasarea către bolnavii, ale căror case sunt amplasate în această zonă.

26


În special, această dificultate o simt cei 72 copii de vârsta preșcolară care zi de zi merg la grădinița „Lăstarel”, situată pe această stradă. Este restricționat accesul către serviciile publice edilitare, sociale și administrative a 7 persoane cu dizabilități locomotorii și de vedere, și a 91 persoane în etate care locuiesc în această zonă, 42 din acestea sunt părinți și rude ale băștinașilor aflați la lucru peste hotare. Reîntorși acasă, ei nu se pot deplasa nestingherit către propriile case sau casele părinților care locuiesc aici. De aceea, majoritatea din ei au exprimat disponibilitate în a contribui la reparația și amenajarea acestei străzi; fapt care le-ar ușura viața atât lor, cât și rudelor rămase acasă.

08


Grupuri - țintă:

- 72 de copii de vârsta preșcolară

- 7 persoane cu dizabilități locomotorii și de vedere

-91 persoane în etate care locuiesc în această zonă

-117 băștinași plecați la lucru peste hotare

Beneficiari finali:

-Locuitorii străzilor Ștefan cel Mare și a străzilor aferente

-Băștinașii aflați la lucru peste hotare care revin de sărbători acasă

-Autoritățile publice locale care își vor îmbunătăți performanțele în domeniile de care sunt responsabile.

Problema lipsei accesului cetațenilor de pe strada Ștefan cel Mare la serviciile publice din cauza deteriorării grave a 700 metri de drum local a fost abordată în cadrul ședinței a „Asociației Băștinașilor Gura Galbenei” din 21 august, 2016. Cu 26 voturi ”Pentru” și 0 ”Împotrivă” s-a optat pentru „Reparația în varianta albă a 700 metri de drum local”, spre a fi selectată în calitate de idee de proiect.

Gura

Porțiunea de drum de 700 de metri va fi reparată conform cerințelor standard în domeniu, cu respectarea strictă a tehnologiilor existente. Întreținerea în continuare a drumului va fi pusă pe seama Întreprinderii Municipale „Tulumba Servicii”, care dispune de echipamente necesare, iar cheltuielile suportate de întreprindere vor fi acoperite de Primăria Locală.

Ne dorim foarte mult ca localnicii, care, deja stabiliți în alte țări, să se întoarcă cu drag acasă. Să simtă și să realizeze că țara, pășește și ea către o avansare continuă!

Pentru că nu este leagăn mai primitor precum e leagănul natal.

Cu drag, pentru acasă.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 


 


  1. Anonymous 
  MDL 271.60

  in numele Domnului Isus Hristos

  7 years ago
 2. Sergiu Bargan 
  MDL 970.00

  7 years ago
 3. Anonymous 
  MDL 19.40

  7 years ago
 4.  
  MDL 19.40

  7 years ago
 5. Andrei Rotaru 
  MDL 582.00

  Am placere sa contribui la reparatia drumului din cot.! cu doanme ajuta!!!

  7 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!