Serviciu de iluminare stradală în Ialoveni

by Primaria Ialoveni

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


Sigur ți s-a întâmplat să te întorci acasă, în perioada rece a anului când ziua devine mai scurtă iar străzile întunecate; și stâlpii de iluminare, fie de la stație sau de lângă casă, să funcționeze slab ori chiar deloc. Ne vei spune, probabil, că pornești lanterna din telefon; dar oare ar lumina ea cu aceeași intensitate asemenea stâlpilor de iluminare și, ar oferi ea (lanterna) siguranța maximă pe stradă?

Avem aici una din problemele cu care se confruntă locuitorii din orașul Ialoveni: deplasarea spre casă pe străzile neiluminate.

Acest fapt, culminează în sezonul rece al anului, când se întunecă devreme, iar copiii încă nu au revenit de la școală, grădiniță sau activități extracurriculare. Numai la grădinița nr. 5 sunt 63 de copii a căror părinți sunt plecați peste hotare. Acești copii sunt luați acasă de bunicii lor.

13667848_1067297833357261_4737344379668635229_o

Menționăm faptul că orașul Ialoveni are acoperit cca. 93% din teritoriu cu iluminat stradal cu aproximativ 3 000 de piloni; însă, din cauza calității necorespunzătoare a elementelor de iluminat, unii cetățeni rămân fără lumină pe o perioadă nedeterminată de timp. Până în prezent nu s-a reușit schimbarea tuturor corpurilor de iluminat deoarece închirierea unei autospeciale – autoturn este destul de costisitoare.

Lipsa unui autoturn în gestiunea serviciilor primăriei, îngreunează și procesul de îngrijire a copacilor mari și deja uscați. Un pericol sporit prezintă copacii din preajma acelor edificii care sunt intens vizitate și populate de un număr mare de cetățeni, în special de copii și persoane în etate. De exemplu, doar în preajma grădiniței de copii „Licurici” sunt 22 copaci de salcii, care necesită curățare. Sau, în nemijlocita apropiere a grădiniței „Lăstățel”, sunt plopi foarte înalți, a căror ramuri la fel, riscă să fie rupte în diverse condiții meteorologice. Și panourile deteriorate de pe teritoriul orașului prezintă un pericol care trebuie înlăturat pentru siguranța șoferilor.

Pentru depășirea acestor probleme propunem următoarele soluții:

- extinderea și consolidarea serviciului de iluminare stradală

- amenajarea teritoriului prin achiziționarea unei autospeciale cu autoturn și restul utilajelor adiționale.

Din punct de vedere financiar, este posibil de achiziționat o autospecială cu autoturn și tehnica adițională pentru amenajarea teritoriului la un preț de aproximativ 25 250 $.

Ialoveni

Sectorul de amenajare al primăriei are capacitatea de a întreține tehnic aceste echipamente; precum și specialiști, care vor exploata autospeciala cu autoturn.

Acum, că suntem foarte aproape pentru a ne realiza scopul, solicităm susținerea băștinașilor și a oamenilor cărora le pasă soarta orașului Ialoveni. 
Pe Platforma Guvern24 puteți dona cu încredere, oricare cât poate, de oriunde v-ați afla. Susțineți-ne în visul nostru de a crea un mediu sigur pentru noi și copii noștri!

Cu drag, pentru acasă.

Parteneri G24_2


 


 


 


 


 


 


 1.  
  MDL 19.40

  7 years ago
 2.  
  MDL 19.40

  7 years ago
 3. Emil Oprea 
  MDL 4,268.00

  Cu drag pentru Ialoveni, un oraș frumos cu oameni gospodari!

  7 years ago
 4. Balan Vera 
  MDL 582.00

  Împreună pentru realizarea unui scop comun în beneficiul comunității.

  7 years ago
 5. Vitalie CIOBANU 
  MDL 873.00

  Cu drag susțin dezvoltarea orașului Ialoveni!!!!

  7 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!