Lozovenii pentru un sat amenajat

by Primaria Lozova

 • Campaign
 • Updates
 • Comments
 • Backers


Lozova – un sat din inima codrilor, cu gospodari meșteșugari care se pricep la toate: ţes prosoape, fac mărţişoare, cioplesc în lemn, modelează tablă. Împreună cu satul Stejăreni formează Comuna Lozova. Cartea de vizită a comunei cu 6 598 de locuitori, aşezată pe două coline, sunt sătenii primitori și harnici care au ştiut dintotdeauna să se descurce cu bucuriile și nevoile laolaltă.

O nevoie mare a tuturor lozovenilor este serviciul de îngrijire și întreținere comunală. În prezent, din cauza lipsei utilajului tehnic special, comuna nu dispune de un serviciu comunal funcțional, de aici rezultă un șir de probleme care afectează aspectul satului dar și direct pe săteni, cum ar fi: proasta amenajare a teritoriului, drumuri neîngrijite, inundații frecvente din cauza canalelor de scurgere blocate, accesul îngreunat pe timp de iarnă, gunoiști neautorizate ș.a.

7U1B4179

Primăria comunei Lozova în parteneriat cu Asociația de Băștinași „Lozovenii de pretutindeni” a înaintat spre finanțare în programul de granturi mici privind susținerea inițiativelor de dezvoltare locală 2016 din cadrul Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL) proiectul „Îmbunătățirea serviciilor comunale prestate la nivel local”.

Proiectul prevede procurarea unui tractor multifuncțional (second-hand) cu căuș, lopată, lamă și alte accesorii, ce va putea satisface toate problemele cu care se confruntă serviciul comunal.

7U1B4264

După cum se vede, pentru procurarea tractorului este importantă contribuția tuturor, îmbunătățirile însă, nu vor întârzia să apară și beneficiile vor fi resimțite de fiecare locuitor în parte:

- Teritoriul public va fi amenajat în permanență, iar drumurile întreținute

- Se vor curăța canalele de scurgere pentru a preveni inundațiile

- Va fi amenajată gunoiștea din sat și vor fi lichidate gunoiștile neautorizate

- Pe timp de iarnă se vor deszăpezi căile de acces, asigurându-se astfel accesul sătenilor, inclusiv a copiilor, femeilor și persoanelor vulnerabile la instituțiile și serviciile publice

- Vor fi deserviți în particular sătenii, în caz de necesitate

- Va fi activată ÎM municipală „Serv-Com Lozova” care va asigura buna funcționare a serviciului comunal local ș.a.

Lozova

Prin eforturile lozovenilor de pretutindeni, avem încrederea că vom reuși să procurăm tractorul de care avem nevoie pentru a soluționa problema serviciului comunal din localitate. Aici, pe platforma Guvern24, fiecare puteți să vă aduceți modesta contribuție la îndeplinirea scopului nostru comun, donați cu încredere.

Vă mulțumim, să ne revedem cu bine într-un sat curat și amenajat.

Cu drag pentru acasă.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 Persoana de contact: Liliana Dobler, Specialist în cadrul Primăriei Lozova; Tel: 068705602; Email: [email protected]


 


 Stimați Lozoveni, Vă mulțumim din suflet pentru contribuția dumneavoastră în cadrul proiectului „Lozovenii pentru un sat amenajat” care prevede procurarea unui tractor multifuncțional pentru amenajarea satului. Vă informăm că în cadrul campaniei de colectare de fonduri, desfășurată de primăria Lozova în parteneriat cu Asociația Lozovenilor de Pretutindeni, contribuția din partea băștinașilor și a localității a fost realizată în proporție de 100%. Astfel, prin intermediul platformei Guvern24.md a fost colectată suma de 8755 euro, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul obiectivului inițial de 4000 euro. „Mult așteptatul tractor a ajuns ACASA! A.O. ''Lozovenii de pretutindeni'' și Primăria Lozova aduc mulțumiri tuturor Lozovenilor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Doar împreuna și uniți putem mișca lucrurile în direcția bunăstării Lozovei!.” Conducerea Asociației Lozovenilor de Pretutindeni. În luna aprilie 2017 a avut loc prima procedură de achiziție publică privind procurarea tractorului multifuncțional de mâna a 2-a. În baza ofertelor prezentate, a fost selectat antreprenorul Regal Rent SRL care a prezentat prețul cel mai avantajos de circa 444 000 lei pentru un buldo-excavator, de tip Komatsu. Astfel, suma achiziției este de circa 22 000 euro, înregistrând-se o economie de circa 6000 euro care va fi utilizată pentru procurarea unui tractor adițional pentru evacuarea deșeurilor. „Băștinașii și Lozovenii de pretutindeni au înțeles importanța implicării lor în treburile satului alături de primărie și s-au convins că prin contribuții mici se pot realiza lucruri bune pentru localitate” Lilian Botnaru, primar de Lozova.
 1. Guvern24
  Nicolaescu Petru 
  MDL 1,746.00

  7 years ago
 2. Guvern24
  Margineanu Iurie 
  MDL 1,746.00

  7 years ago
 3. Guvern24
  Oprea Ion 
  MDL 873.00

  7 years ago
 4. Guvern24
  Mamaliga Ion 
  MDL 873.00

  7 years ago
 5. Guvern24
  Constantinov Ion 
  MDL 873.00

  7 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!