Sipotenenii pentru un mediu curat

by Primaria Sipoteni

 • Campaign
 • Comments
 • Backers

Satul Sipoteni este localitatea cu cel mai mare număr de populație din regiune, peste 7 500 de locuitori, fiind una dintre puţinele localităţi din ţară unde  natalitatea crește, iar oamenii se întorc cu drag. Pentru ca fiecare să resimtă acel sentiment de mândrie când intră în satul natal și pentru ca localitatea să prospere, în ultimii ani, Primăria a realizat foarte multe proiecte.sipoteni4Graţie fondurilor atrase în sat, majoritatea drumurilor principale sunt reparate, a fost construită grădinița, stadionul sportiv, renovată Casa de Cultură, localitatea are stație de epurare și sistem de canalizare funcțional. În ultimii ani, primăria colaborează cu parteneri noi – băştinaşii plecaţi din localitate. Grație donațiilor făcute de diasporă, a fost înfrumusețată intrarea şi ieşirea din sat prin cele două monumente comemorative instalate. În august, a fost creată Asociaţia băştinaşilor din Sipoteni care îşi propune să contribuie la dezvoltarea localităţii. Totuși, pentru a le asigura condiții mai bune de trai și confort altor peste 2000 de locuitori care încă nu au canalizare, există necesitatea de a extinde sistemul de canalizare centralizat.sipoteni 2De această extindere cu o lungime de 1 500 metri vor beneficia circa 400 de gospodării din sat. Partea bună este că în localitate există deja o stație de epurare cu o capacitate de 320 metri cubi pe zi, la care pot fi redirecționate apele reziduale. Iar proiectul tehnic pentru extinderea canalizării este elaborat. Acestea sunt momente esenţiale care vor facilita realizarea lucrărilor. 

Pentru realizarea proiectului va fi nevoie de contribuția comunității în valoare de 5 525 dolari. Se mizează foarte mult pe implicarea tuturor băștinașilor, inclusiv, a celor plecați peste hotare. Frumosul la Sipoteni poate fi făcut doar prin unire.

Ţinem să vă informăm că platforma Guvern 24 operează cu Euro, iar bugetul proiectului a fost elaborat în dolari. Totodată, ţinem să vă asigurăm că suma integrală va fi utilizată, conform destinaţiei, pentru îmbunătăţirea proiectului final. La finalizarea perioadei de colectare de fonduri, distribuirea costurilor pentru realizarea proiectului va fi adusă neîntârziat la cunostinţa publicului larg, în special a donatorilor.

Donează şi tu! Cu drag pentru Sipoteni!    


 

 1.  
  MDL 19.40

  6 years ago
 2. Locuitori Din 
  MDL 3,007.00

  Trifan Vladimir, Trifan Mihai, Botnari Valentina, Ursu Valentina, Ursu Mihai, Dolinta Stela, Junca Fiodor, Adam Dumitru, Goanta Ilie, Trifan Constantin, Rau Ana, Oanta Tudor, Cojocari Ion, Oanta Gheorghe

  6 years ago
 3. Popovici Larisa 
  MDL 970.00

  Cu drag pentru Sipoteni!

  6 years ago
 4. Liceul M.Eminescu 
  MDL 1,416.20

  Cu drag pentru Sipoteni!

  6 years ago
 5. Mihail Rata 
  MDL 970.00

  Cu mare drag, pentru satul natal!

  6 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!