Ștefan Vodă – oraş amenajat

by Primaria Stefan Voda

 • Campaign
 • Comments
 • Backers

În ultimii ani, orașul Ștefan Vodă s-a evidențiat printr-o serie de proiecte implementate, care să răspundă necesităților cetățenilor și să sporească nivelul de lor de trai. Se numără printre cele mai mari orașe din Moldova şi a ajuns un oraș modern, cu peste 7000 de locuitori dornici de a fi într-o continuă dezvoltare și de a contribui la prosperarea localității de baștină.

Totuşi, amenajarea teritoriului şi întreţinerea aspectului frumos a oraşului, rămâne a fi o provocare pentru oraş. În prezent, serviciile comunale din localitate rămân a fi sub nivelul așteptărilor băștinașilor. Și asta pentru că, orașul dispune de o singură autospecială de curățare a drumurilor, utilaj care nu este suficient pentru a menține atât curățenia în oraș, cât și a asigura deszăpezirea eficientă  a carosabilului pe timp de iarnă.

stefan voda 2

În orașul Ștefan Vodă sunt circa 35 km de drumuri locale, iar din această porțiune fac parte și drumurile care duc spre cele două grădinițe din oraș, școala primară, gimnaziu, liceu sau spre alte instituții importante. O bună parte din drumurile deteriorate se află în zonele în care locuiesc 50% din populația orașului.

În cazul unor ninsori sau ploi abundente, autoritățile locale se văd nevoite să apeleze la chiria utilajelor de la companii private. Costurile se ridică le zeci de mii de lei pe an.

Chiar şi aşa, atunci când timpul este nefavorabil, din cauza suprasolicitărilor, autospecialele închiriate nu ajung mereu la timp. Această problemă este resimțită, în special, de către locuitorii sectoarelor îndepărtate, unde nu există drum asfaltat, iar curățirea acestora de noroi sau zăpadă are loc cu mare întârziere, oamenii fiind blocaţi în curţi.

stefan voda 1

Lipsa unei autospeciale moderne îngreunează și munca celor care depun efort ca orașul lor să fie unul salubrizat. Este vorba despre cei zece muncitori de la Serviciul de Amenajare din Ștefan Vodă, care lucrează din zori și până seară pentru a reuși să curețe orașul cu un utilaj vechi de peste 35 de ani. Cu toate eforturile, nu se reuşeşte asigurarea eficientă a serviciilor comunale.

Astfel, pentru a soluționa problema, Asociația băștinașilor din Ștefan Vodă și Primăria oraşului au decis să inițieze un proiect comun, care să aducă beneficii tuturor locuitorilor – procurarea unui tractor multi-funcţional. Utilizarea lui va contribui semnificativ la îmbunătățirea serviciilor publice comunale și va spori calitatea circulației pe drumurile locale.

Bugetul total destinat realizării proiectului este de 21 500 de dolari. Primăria va contribui cu 4 250 dolari, iar Guvernul Elveţiei cu 15 mii dolari. Pentru achiziționarea autospecialei, va fi necesară și mobilizarea băștinașilor, care au misiunea de a se uni în scopul acestui proiect comunitar și a contribui cu  donații în sumă de 2 250 de dolari.

Ţinem să vă informăm că platforma Guvern 24 operează cu Euro, iar bugetul proiectului a fost elaborat în dolari. Totodată, ţinem să vă asigurăm că suma integrală va fi utilizată, conform destinaţiei, pentru îmbunătăţirea proiectului final. La finalizarea perioadei de colectare de fonduri, distribuirea costurilor pentru realizarea proiectului va fi adusă neîntârziat la cunostinţa publicului larg, în special a donatorilor.

ștefan vodă

Dragi băștinași, prin efort comun vom reuşi să avem cel mai frumos oraş din ţară.

Donăm cu drag pentru Ştefan Vodă!


 

 1. NATALIA DOBROV 
  MDL 97.00

  pentru un oraș frumos!

  6 years ago
 2. Iaroslav Curmei 
  MDL 582.00

  Din partea colectivelor de muncă a magazinelor de mobilă și electrocasnice \"Lit-Confort.Com\" , director Curmei Anatolie, și \"Tehnomobilux\", director Curmei Iaroslav, contribuim cu drag pentru orașul Ștefan Vodă amenajat și prosper!

  6 years ago
 3.  
  MDL 19.40

  6 years ago
 4.  
  MDL 19.40

  6 years ago
 5.  
  MDL 19.40

  6 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!