Centrul comunitar din Zaim

by Primaria Zaim

 • Campaign
 • Comments
 • Backers


Comuna Zaim este situată în partea de sud-est a Republicii Moldova, și este considerată drept un centru cultural-istoric important cunoscut ca baștina poetului Alexei Mateevici.


Localitatea se bucură de un activism sporit al sătenilor care se implică masiv în activități cultural-sportive și de agrement. Aici au loc festivaluri, concursuri, întreceri sportive, activează câteva cercuri artistice, iar fanfara locală este vestită în toată țara.


Cu toate acestea o parte a localnicilor rămân în afara acestor preocupări culturale datorită stării precare a căminului cultural care o perioadă lungă de timp a fost avariat. Din cauză că acoperișul clădirii a fost avariat și pe timp de iarnă apele pluviale pătrundeau în interior, mai multe încăperi destinate activităților cultural-artistice au fost scoase din uz. Drept urmare copiii de la cercul de dans, sunt nevoiți să facă repetițiile în foaierul clădirii în condiții precare.

20161130_153216

Membrii Fanfarei-Model de copii și tineri nu au condiții adecvate pentru ocupațiile cultural-artistice și instructive. Deși există doritori de a se înscrie în orchestra de fanfară a maturilor, din lipsa de spațiu și a condițiilor adecvate, fanfara nu poate fi organizată. În localitate există circa 100 de persoane, inclusiv din rândul seniorilor, care sunt purtători de folclor autentic și care ar putea fi organizați în colective artistice etno-folclorice, colective de dans popular, cor, taraf etc., dar care nu dispun de spații pentru astfel de activități.

DSC_0560

Primăria Zaim are dezvoltat un proiect pentru Modernizarea şi extinderea serviciilor centrului comunitar pentru care a obținut deja un grant.

Zaim

Proiectul prevede reutilarea și punerea în folosință a
5 încăperi de la Centrul comunitar, amplasat în clădirea Casei de cultură. Cele 5  încăperi vor fi reparate, asigurate cu încălzire centralizată, dotate cu mobilierul necesar pentru activitatea cercurilor artistice, cluburilor pe interese, etc. Astfel se vor crea condiții pentru activități recreative ale copiilor, tinerilor, persoanelor în etate, făcând astfel viața oamenilor din comună mai activă, iar localitatea mai atractivă pentru persoanele aflate la munci peste hotare.

Este un proiect măreț pentru localitatea noastră, în care vom avea nevoie de suportul fiecarui Zaimean, oriunde s-ar afla acesta.

Pe Guvern24 puteți oferi din puținul vostru pentru satul din care ați plecat și în care veți reveni.

Cu drag pentru acasă.


Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 


  1. Olga Dragos 
  MDL 1,455.00

  7 years ago
 2. Ciocoi Iurie 
  MDL 970.00

  7 years ago
 3. Anatol Eni 
  MDL 911.80

  7 years ago
 4. Nina Capatina 
  MDL 970.00

  Cu drag pentru Acasa, cu drag pentru cei de Acasa, cu drag pentru Zaim

  7 years ago
 5.  
  MDL 19.40

  7 years ago

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!