Întrebări Adresate Frecvent

Guvern24

Ce reprezintă platforma Guvern24?
Guvern24 este o platformă de crowdfunding din Republica Moldova creată cu scopul conectării inițiatorilor de proiecte și potențialilor susținători financiari.

Care sunt noțiunile de bază?
Utilizatori vor fi numiți acei vizitatori ce își înregistrează un cont de utilizator pe site. Utilizatorii site-ului pot lansa proiecte – inițiative destinate strângerii de fonduri. Utilizatorii ce vor să lanseze un proiect pe Guvern24 obțin rolul de Beneficiar al platformei, iar acei utilizatori ce realizează donații de bani pentru campaniile lansate de beneficiari obțin rolul de Donator. Fiecare beneficiar își asumă responsabilitatea de a mulțumi donatorii prin intermediul unei recompense promise pe pagina proiectului. Când un utilizator donează pentru un proiect între el și beneficiar este încheiat un contract nescris Beneficiar-Donator. Acest contract și regulile la care se supun părțile active din contract sunt stipulate în categoria Obligațiuni Beneficiar și Obligațiuni Donator.

Unde pot să mă adresez dacă am mai multe întrebări?
În cazul în care nu ați găsit răspuns la întrebările dumneavoastră, puteți să ne contactați pe următoarea adresă de e-mail [email protected].

Cum raportez o violare a dreptului de autor?
În cazul în care ați identificat violarea dreptului de autor pe platforma Guvern24, vă rugăm să ne transmiteți un e-mail cu dovezile ce atestă această încălcare pe [email protected].

Sunt interesat în a deveni partenerul Guvern24. Cum vă pot contacta?
Superb! Dacă sunteți o organizație, instituție sau o altă entitate interesată în a deveni partenerul nostru, vă rugăm să ne contactați pe [email protected].

Ce acțiuni întreprinde Guvern24 pentru a oferi siguranță comunității sale?
Pentru a ne asigura de folosirea resurselor financiare întru îndeplinirea scopurilor fiecărui proiect, Guvern24 va semna câte un contract cu fiecare proiect sau inițiativă de colectare a fondurilor de pe platformă. Pentru a oferi o siguranță mai mare donațiilor, Guvern24 folosește o platformă personalizată de donație și un modul securizat de plată.

 

Donatori

Este posibilă returnarea banilor de către Guvern24 dacă un proiect eșuează în perioada de implementare a proiectului?
Nu, în urma încheierii perioadei de colectare cu succes, responsabil de realizarea proiectului și administrarea fondurilor adunate este Beneficiarul.  

Este donația mea securizată?
Da, pentru a oferi o siguranță informației personale și donațiilor, Guvern24 folosește o platformă de donații personală.

Primesc o chitanță sau o confirmare a donației efectuate de mine?
Da, în urma donației veți primi un e-mail de confirmare a donației dumneavoastră.

Cine este responsabil de îndeplinirea proiectului în conformitate cu promisiunile date de beneficiar?
Îndeplinirea proiectului este responsabilitatea creatorului. Platforma Guvern24 nu este implicată în dezvoltarea proiectului propriu-zis. Este decizia dumneavoastră, a donatorilor, să validați ideile prin intermediul contribuției financiare.

 

Beneficiari

Care este modalitatea de selectare a proiectelor de către Guvern24?
Proiectele ce vor fi publicate pe platforma Guvern24 trebuie să întrunească condițiile formale de pe pagina Crează. Adică, trebuie să conțină o prezentare detaliată scrisă, să fie specificată suma necesară, cu argumentarea bugetului, pentru a realiza etapa actuală a proiectului și să fie specificate recompensele pentru donatori. La nivel de conținut avem restricții, ce le puteți citi în categoria Reguli de Utilizare.

Pot face o campanie mai lungă de 90 de zile?
Da. Însă, perioada recomandată pentru campanie este de 2 sau cel mult 3 luni, astfel puteți analiza dacă produsul sau campania desfășurată este acceptată, necesară comunității sau eficientă.

Este necesar materialul video pentru proiect?
Recomandăm să fie realizat și un material video. Video ce îl atașați la proiect demonstrează atât donatorilor, cât și nouă o altă perspectivă a proiectului. Imaginile și jocurile de culori sunt ustensile foarte bune pentru promovare.

Trebuie să atașez alte documente oficiale la proiect?
Nu. În cazul acceptării proiectului dumenavoastră de către Guvern24, vă vom contacta pentru a stabili o întrunire și a încheia un contract. În cazul necesității unor anumite documente, ce trebuiesc pregătite, veți fi anunțat în prealabil.

Cum platforma Guvern24 va promova proiectele?
Guvern24 promovează proiectele ce sunt acceptate, pentru realizare, pe toate canalele media de care dispune la moment. Totuși, vă propunem să utilizați și alte metode de promovare pentru a asigura o vizibilitate mai mare a proiectului.

Pot depune concomitent mai multe proiecte?
Desigur, în cazul în care sunt proiecte diferite.

Cum beneficiez de resursele financiare adunate în campanie?
Colectarea banilor necesari se face de către Guvern24 în numele Dvs. și a proiectului/ campaniei Dvs. odată colectați Guvern24 îi redirecționează către dumneavoastră, în conformitate cu contractul semnat înainte de lansarea colectării banilor pe platformă, tot sub formă de donație. Aceste resurse trebuie utilizate doar pentru realizarea proiectului în conformitate cu contractul încheiat și Termenii și Condițiile de Utilizare stipulate pe site.

Care sunt taxele Guvern24?
Înregistrarea pe site este gratuită, la fel și crearea unei campanii sau contribuția financiară la o campanie. Atunci când dumneavoastră finisați colectarea de fonduri, Guvern24 taxează  2% din suma colectată.

Pot să contactez susținătorii mei de-a lungul campaniei și după?
Desigur. Fiecare proiect va avea o pagină specială de administrare, unde veți putea accesa baza de date a finanțatorilor dumneavoastră. De asemenea, le puteți scrie e-mail-uri private de mulțumire sau colaborare pentru viitor. De aceea, vă rugăm să indicați un e-mail activ și des utilizat personal, pentru ca susținătorii să fie capabili să vă contacteze și ei, la rândul lor.

Este necesar să adun toată suma stabilită până la finele campaniei?
Nu, e suficient să se adune minim 10 % din suma țintă.  În cazul în care la finisarea proiectului se adună sub 10 % din suma totală, fondurile adunate vor fi returnate către donatori.

Am nevoie de o organizație oficială pentru a crea un proiect?
Nu e neapărat. Proiectele pot fi create de către persoane fizice, cât și juridice. Important este de a vă încadra în setul de Reguli, propus de noi pentru acceptare.

Cât timp am la dispoziție pentru oferirea recompenselor susținătorilor proiectului?
Timpul și resursele necesare pentru oferirea recompenselor sunt la discreția autorului de proiect și nu sunt obligatoriu de menționat. Important este de asigurat acordarea recompenselor promise fiecărei persoane ce a contribuit la finanțarea proiectului dumneavoastră, exact cum este stipulat în descrierea proiectului.

Dreptul de autor asupra produsului sau materialelor prezentate, îmi aparține?
Guvern24 nu își atribuie dreptul de autor pentru nici un material, care este prezentat de către inițiatorul unui proiect pe site. De-a lungul campaniei, platforma are dreptul de utilizare a materialelor prezentate pe site-ul Guvern24, odată cu încheierea campaniei toate materialele prezentate în proiect revin autorului, iar platforma nu mai are dreptul de utilizare a unui material fără acordul autorului proiectului.

Ce fel de proiecte vor fi acceptate de Guvern24?
Orice proiect care este menit să aducă o schimbare, un folos comunității sau proiecte ce vizează inovații și afaceri personale. Nu vor fi acceptate inițiativele politice, proiectele ce promovează alcoolul, produsele din tutun, drogurile sau alte produse și servicii ce sunt ilegale în Republica Moldova.

Ce este obligat să facă un beneficiar când este încheiat cu succes un proiect de crowdfunding ?
Când un proiect este finanțat cu succes, inițiatorul este responsabil să finiseze proiectul și să ofere fiecare recompensă promisă donatorilor. Obligația fundamentală față de beneficiari este de a completa toate promisiunile făcute în timpul campaniei de colectare a fondurilor.

Ce trebuie să facă creatorii proiectelor dacă au probleme în îndeplinirea proiectului?
Dacă vor apărea probleme, recomandăm creatorilor să posteze o actualizare și să explice situația tuturor donatorilor. Donatorii susțin proiectele pentru că cred în ideea și inițiativa creatorilor, deseori, soluțiile pot apărea din partea comunității.

 

 

Termeni și Condiții de Utilizare

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!