Amenajarea parcului din Chișcăreni

adăugat de Chişcăreni Primăria

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


La 110 km de Chișinău, într-o zonă pitorească, departe de agitația orașului, pe malul râului Ciulucul de Mijloc, se întinde satul Chișcăreni. Localitatea se mândrește cu un trecut glorios și prosper marcat de activitatea boierului Nicolae Casso, de pe urma căruia au rămas mai multe obiective de atracție turistică cu valoare culturală și istorică. Astăzi, din cauza insuficienței de fonduri locale, acestea sunt într-o stare degradată, și nu mai prezintă interes, nici pentru locuitori, nici pentru oaspeții comunei.

05 (1)

Unul dintre aceste locuri ale satului este parcul central, aflat pe locul unde altădată era așezată Grădina Boierească a mareșalului Nicolae Casso.

Parcul este parte din traseul băștinașilor în drumul lor zilnic spre școală, grădiniță, Centru de Sănătate, serviciu, farmacie etc. Este o zonă îndrăgită și de sătenii vârstnici care își amintesc cu nostalgie despre aspectul si valoarea parcului de adineaori. Acum parcul nu mai este locul de întâlniri și povești, de repaos și odihnă, ca în trecut. Mai mult ca atât, unele zone prezintă un risc sporit pentru sănătate și securitate, mai ales în perioada nocturnă.

09 (1)

Suntem conștienți că reamenajarea parcului ar pune capăt unui șir de lispuri ce afectează viața socială și culturală a satului nostru, cum ar fi:

- lipsa spațiilor de agrement în aer liber pentru copii și adulți

- lipsa unui loc extins pentru desfășurarea „Festivalului Plăcintelor și Sarmalelor”

- lipsa zonelor amenajate pentru odihna băștinașilor reveniți acasă

- lipsa  unei scene de vară, în care colectivele artistice să evolueze la toate sărbătorile în perioada caldă ș.a.

Așa că, primii pași  pentru  reamenajarea parcului au fost făcuți! Primăria Chișcăreni a obținut un grant în valoare de 20 000 dolari pentru implementarea proiectului Amenajarea parcului din centrul satului Chișcăreni".

Chiscareni

În cadrul acestui proiect vom începe amenajarea parcului Grădina boierească. În primul rând va fi construit un gard spre casa lui Gusaric Tudor, va fi reparat gardul spre Liceu. Apoi vom amenaja locul de joacă pentru copii cu cel puțin 10 echipamente de joc și terenul de fitness cu 10 echipamente de sport. Va fi instalată iluminarea parcului, sistemul WI-FI, camere video. Vom construi un WC, vom instala 10 bănci și 20 coșuri de gunoi, vom sădi arbori și arbuști.

Tot în cadrul acestui proiect vom elabora proiectul tehnic pentru modificarea scenei și construcția trotuarelor care se va face pe viitor.

Chemăm în ajutor pe toți chișcărenii din țară și de prin lumea întreagă, dar și pe apropiați ai satului nostru, să contribuie fiecare după puteri, ca să reconstruim împreună un parc demn de istoria satului nostru.

Cu drag, pentru acasă.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 


 


 


 


 

 1. denis prisacari 
  MDL 194.00

  7 ani în urmă
 2. Corina Serban 
  MDL 485.00

  Cu drag pentru satul natal

  7 ani în urmă
 3. Sergiu Grosu 
  MDL 970.00

  7 ani în urmă
 4. Craciun Galina 
  MDL 3,880.00

  7 ani în urmă
 5. Victor & 
  MDL 388.00

  7 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!