Dondușenenii modernizează parcul

adăugat de Primaria Donduseni

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori

Situat la aproape 200 de kilometri de Capitală, Dondușeni este orașul care, în ultima perioadă, se îndreaptă cu pași siguri spre dezvoltare prin inițierea a noi proiecte locale. Fie că au reparat grădinița din localitate, au renovat acoperișul școlii sau au pavat strada pietonală din oraș, toate contribuie la schimbarea aspectului orașului, motiv de bucurie pentru dondușeneni. Totuși, chiar dacă lucrurile frumoase se întâmplă,  mai este mult de muncă.

donduseni4

Din păcate, una dintre problemele ce afectează locuitorii orașului este lipsa unui loc de relaxare și agrement care să le facă viața mai frumoasă. Mai exact, nu este amenajat parcul din centrul localităţii. Din cauza că în ultimii 25 de ani nu s-au făcut investiții, trotuarele sunt distruse, iluminat nocturn nu există, iar copacii de altădată sunt uscați. Lipsesc spaţiile necesare pentru copii care să se joace, bătrâni care să-şi petreacă timpul liber, tineri care să facă sport, mame care să-şi plimbe pruncii.

Pentru prima dată, primăria şi Asociaţia băştinaşilor din Donduşeni, recent creată, au decis să realizeze împreună un prim-proiect - ”Reabilitarea parcului central din orașul Dondușeni”.

donduseni2

Proiectul de reabilitare a Parcului prevede pavarea a peste 1000 de metri de trotuar, crearea pistelor pentru bicicliști, asigurarea spațiului cu iluminat public pentru ca locuitorii din Dondușeni să se poată plimba în siguranță în compania celor dragi pe aleile unui parc modern. Vor fi procurate bănci și urne de gunoi pentru menținerea ordinii în oraș. Pentru ca dondușenenii să aibă ocupații interesante, în parc vor fi amenajate mese pentru joc de șah și dame. Nu vor lipsi nici camerele video de supraveghere și Wi-Fi. Iar cea mai superbă va fi intrarea în parc, acolo unde locuitorii orașului vor putea admira coloanele în stil grecesc și un havuz frumos amenajat.

donduseni3

Implementarea proiectului este posibilă datorită unui grant oferit de Guvernul Elveției în valoare de 15 000 de dolari. Primăria va contribui cu peste 35 000 de dolari. Pentru finalizarea proiectului, este necesară contribuția băștinașilor de pretutindeni cu o sumă totală de 2 250 de dolari.

dondusenii

Doar aşa Donduşeni va fi o urbă adevărată cu un parc care să primească în sânul său orăşenii, băştinaşii care revin acasă şi oaspeţii localităţii. Fiecare băştinaş este îndemnat să contribuie pentru un parc amenajat.


Donduşenenii de pretutindeni se pot uni şi crea un colţ de rai ACASĂ!


 

 1. Gumeniuc Vitalie 

  Donduseni - orasul copilariei mele!

  10 ore în urmă
  €10
 2. Vadim + 

  Faptele bune încep de la fiecare din noi!

  5 zile în urmă
  €10
 3. Erica Renchici 

  Din partea elevilor LT \"Alexei Mateevici\", clasa a 9 B. Pentru un parc frumos amenajat!

  5 zile în urmă
  €10
 4. Sergiu+Inga STRATULAT 

  PENTRU UN PARC BINE AMENAJAT

  5 zile în urmă
  €15
 5. Laiu Tamara 

  6 zile în urmă
  €20

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!