Focus Atelier Chișinău

adăugat de Centrul de Proiecte Culturale AzArt

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Cine suntem noi? Suntem o organizație necomercială tânără, care se numește Centrul de Proiecte Culturale AZART. Am reușit să facem multe proiecte interesante, dar acum dorim să organizăm unul și mai interesant, care se numește Focus Atelier Chișinău și avem nevoie de ajutorul vostru pentru asta.

În Cadrul Focus Atelier Chisinau vom organiza atelierul de „Teatru Forum & Teatru Invizibil” facilitat de doi traineri internaționali: George Wielgus (Marea Britanie) și Lorand Claudiu Maxim (România),  dezbaterea cu tema „Teatrul Dedicat Comunității” și proiecția unor filme documentare ce abordează tema educației, urmate de dezbateri cu publicul. 1. Teatru Forum & Teatru Invizibil”- constă într-un sistem de jocuri și exerciții prin care participanții se pot detaşa de felul în care acționează în societate, pot reconstitui și analiza consecințele acțiunilor lor. Teatrul Forum implică un proces de reflecție critică și dialog asupra libertății. Aceste exerciții pot fi folosite ca instrumente care dezvolta în oameni sentimentele de toleranță, compasiune, a bunei înțelegeri și a creativității. Discutăm despre întâlnirea dintre educație și teatru, despre teatru ca mijloc în procesele de formare psihologică și socială și ca instrument pedagogic. Atelierul este destinat absolut tuturor, celor care sunt interesați într-o educație non-formală, accesibilă pentru toți. Prin aceste activități  ne dorim  să promovăm educația prin artă la o scară mai largă.

 2. Dezbaterea ”Teatrul dedicat comunității”- Interesul pentru teatru comunitar se răsfrânge implicit în interesul de a te exprima liber, de a face politică, de a provoca status quo-ul sau a vindeca răni. Consumatorii acestui tip de teatru sunt mai mult decât un public țintă. Ei sunt implicați în procesul de realizare al unui spectacol. Acestă practică artistică este un demers spre democratizarea artei, spre scoaterea ei de sub imperativul background-ului şi aducerea practicii artistice la dispoziţia oricărui cetăţean creator. Teatrul comunitar se definește, evident, doar în relație cu o comunitate, dar, la rândul lui, este un instrument colectiv de redefinire.

 3. Documentarele pe care le vom prezenta abordează tema educației și a accesului liber la ea. Filmele ating teme ca prejudecățile instituționalizate, cercul vicios al sărăciei și dificultățile din învățământ, lupta împotriva comercealizării.


Participarea la toate activitățile din Focus Atelier Chișinău este gratuită.

Evenimentul va avea loc în perioada 03-09 octombrie 2016.

Banii colectați din donațiile dumneavoastră îi vom folosi pentru a acoperi cheltuielile pentru 16 nopți de cazare și masă a trainerilor Lorand Claudiu Maxim și George Wielgus și la realizarea materialelor promoționale.


Cum a trecut Focus Atelier în Cluj: http://focusatelier.ro/portfolio/teatru-forum-teatru-invizibil/


  1. Dina Corobca 
  MDL 97.00

  8 ani în urmă
 2. Nicolae Corobca 
  MDL 582.00

  8 ani în urmă
 3. o c 
  MDL 194.00

  8 ani în urmă
 4. Darnicul Dymushor 
  MDL 582.00

  sa nu mori de foame

  8 ani în urmă
 5. Anonim 
  MDL 194.00

  8 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!