Gala Studenților Originari din RM – O Nouă Viziune

adăugat de GSORM 2016

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Origini

Gala Studenților Originari din Republica Moldova este un concurs național ce are drept scop identificarea și promovarea studenților originari din RM care urmează studii superioare la universități internaționale și obțin rezultate academice și extra-curriculare remarcabile. Gala este un proiect ce a fost inițiat de asociația “Jeunes Moldaves” din Franța alături de o echipa de tineri din Diasporă și a fost organizată timp de trei ediții consecutive în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora.

De ce avem echipă, logo și concept nou?

După trei ani de mentorat, proiectul s-a maturizat, a prins aripi și e gata să-și ia zborul independent. Această viziune am reflectat-o și în noul nostru logo care conține aripi. De acest zbor va fi responsabilă o echipă nouă selectată prin concurs public și care își dorește să aducă un alt suflu proiectului.

Obiectivele Galei în 2016

Drept urmare unul din obiectivele Galei este de a descoperi tinerii noștri care studiază peste hotare, au reușite remarcabile și încearcă să promoveze o imagine pozitivă a Moldovei acolo unde se află. Dar nu intenționăm să ne limităm doar la o ceremonie de premiere fiindcă suntem de părere că talentul acestor tineri trebuie valorificat cu adevărat. Prin urmare am introdus anul acesta rubrica GSORM Talks. Rubrica va scoate în scenă 3 tineri cu experiență academică/profesională internațională să prezinte publicului câte un discurs motivațional structurat,  în care să abordeze un subiect la liberă alegere, dar care are tangență cu aspecte de actualitate din Republica Moldova. Credem că este important să arătăm Moldovei cum gândește viitoarea generație de lideri, businesmeni și activiști.

Mai mult decât atât, Gala își dorește să pună bazele unei rețele efective de networking care să faciliteze legătura dintre tinerii care sunt plecați la studii peste hotare și tinerii activi de acasă pentru a-i ajuta să creeze relații mutual-benefice care pot da start unor colaborări profesionale, care pot naște noi idei pentru a face o schimbare în comunitatea de acasă. Iar edițiile precedente ne-au demonstrat că este un obiectiv realizabil. Datorită networkingul edițiilor precedente proiecte precum Tinco, MentorMe si Seminarul de Politici Publice au luat naștere.

Cine e echipa nouă?

Suntem un grup de tineri care la rîndul nostru fie am studiat peste hotare, fie am făcut parte din diasporă, fie am fost laureați ai Galei. Suntem cei care vor să intensifice schimbul de experiență și colaborarea dintre tinerii plecați și tinerii remarcabili de acasă. Dorim să transformăm treptat Gala Studenților Originari din Republica Moldova într-un eveniment de impact național. Drept rezultat, am decis să revitalizăm conceptul și identitatea Galei.

Pentru a cunoaște în detalii fiecare membru al echipei vă invităm să răsfoiți acest articol.

Ce suflu nou aducem?

Alături de tradiționala sesiune de premiere, pe intenționăm să o realizăm într-o ambianță mai puțin formală și mai lejeră, echipa ține să facă auzite viziunile tinerilor din Diaspora studioasă. Aceștia sunt invitați să se expună în cadrul noii rubrici GSORM Talks, dezvoltând un subiect prin care vor aborda modalități de a produce schimbări sustenabile în țară. Iar pentru că țara poate fi schimbată în special când revii ACASĂ, vom avea și o sesiune cu invitați care deja au revenit în țară și au reușit să se facă remarcați prin realizările sale, pentru a relata care sunt oportunitățile și provocările la revenire - rubrica Reveniri care inspiră.

De ce recurgem la crowdfunding?

A zbura independent înseamnă să fii și independent financiar. Considerăm că, comunitatea studenților, absolvenților și implicit Diaspora va fi mai consolidată când va avea capacitatea de a-și organiza de sine stătător evenimentele fără o susținere din partea unor factori politici. Noi vrem să spargem gheața și să demonstrăm că tinerii activi care se află în Diasporă sau care deja au revenit ACASĂ se pot mobiliza pentru a organiza evenimente cu impact, însă pentru aceasta avem nevoie de ajutorul tău.

Ne propunem colectarea sumei de 3500 euro, pentru a asigura evenimentul cu o locație și o logistică reușită. Costurile sunt proporționale cu numărul participanților (300 de persoane) și vor fi distribuite în felul următor:

- Asigurarea unui spațiu larg și comod (Teatrul Eugene Ionesco) în care vom petrece mai bine de 4 ore în ziua evenimentului - 1500 euro

- Pregătirea scenei (decorații, banere) - 500 euro

- Organizarea unei pauze de cafea în timpul evenimentului - 1000 euro

- Premiile pentru laureați - 500 euro

Restul costurilor, precum fotografie, video, transmisiunea live, rămân în sarcina noastră, asumîndu-ne responsabilitatea de a găsi soluții cît mai optime, de sine stătător sau cu ajutorul partenerilor și/sau a prietenilor galei. Vom avea grijă să vă informăm despre toate acestea pentru că dorim să fim transparenți. Dacă vom reuși să colectăm mai mult de 3500 euro, atunci suma adițională va fi folosită pentru organizarea următoarelor ediții.

Contribuie la primul proiect organizat de Diasporă, pentru Diasporă prin contribuțiile Diasporei, pentru că doar așa putem avea un impact simțitor. Contribuie și ajută-ne să ne desfacem aripile!

Pentru cei care aud despre Gala Studenților Originari din Republica Moldova pentru prima dată, vă invităm să vizionați acest video care prezintă ediția 2015 a Galei.

VIDEO


  1. Anonim 
  MDL 970.00

  7 ani în urmă
 2. Lina  
  MDL 582.00

  7 ani în urmă
 3. Victor  
  MDL 1,940.00

  7 ani în urmă
 4. Anonim 
  MDL 194.00

  Succes

  7 ani în urmă
 5. Viorel Roscovan 
  MDL 9,700.00

  Mult succes!

  7 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!