Leova – oraș curat şi bine amenajat

adăugat de Primaria Leova

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori

Cu toate că la prima vedere, Leova nu te surprinde cu edificii zgârie-nori și nu este o metropolă, totuși orașul are un farmec aparte. Situat pe malul stâng al râului Prut, odată ce intri în Leova, te convingi că te afli într-un oraș liniștit și bine amenajat. Orașul este frumos datorită principalelor puncte de atracție din localitate: Rezervația Naturală ”Lebăda Albă”, Stejarul pedunculat sau locuri care surprind plăcut. Îmbucurător este faptul că, în ultimii ani, Leova se dezvoltă continuu, fie că vorbim despre străzi asfaltate, incubator de afaceri sau terenuri de joacă pentru copii. Datorită schimbărilor din ultimii ani, orașul a devenit atractiv atât pentru familiile tinere, cât și pentru parteneri de dezvoltare și investitori. Toate aceste lucruri, nu ar fi nimic fără a păstra curăţenia în localitate. În acest domeniu, la fel, s-au produs schimbări îmbucurătoare în ultimii ani: orașul dispune de un poligon de colectare a deșeurilor ce ocupă o suprafață de 5 ha și deține autorizare ecologică, precum şi un serviciu de salubrizare bine organizat în localitate. leova 2 Totuşi, gunoiul nu poate fi evacuat la timp. Și asta din cauză că întreg orașul este deservit de o singură autospecială de evacuare a deșeurilor. Acest utilaj nu este suficient pentru a asigura evacuarea deșeurilor de pe cele 80 de platforme amenajate în oraș. Asta în condițiile în care ponderea gospodăriilor ce beneficiază de serviciul de salubrizare este de aproape 80% din total. Incapacitatea de a evacua deșeurile a creat o situație de nemulțumire atât din partea locuitorilor, cât și a băștinașilor plecați peste hotare, care atunci când revin acasă, vor să găsească un mediu curat și un oraş amenajat, exact ca în țările dezvoltate. leova 1 Procurarea unei autospeciale reprezintă una dintre prioritățile orașului Leova, dar și o dorință enormă a Asociației Băștinașilor. Aceştia şi-au propus să-şi unească eforturile pentru procurarea unei autospeciale, care va acorda servicii de salubrizare nu doar pentru orașul Leova, ci și pentru câteva sate alăturate. Astfel, vom asigura întreg volumul de lucru pentru beneficiari: cei peste 10 000 locuitori și peste 1 000 de agenți economici care activează în oraș. Costul proiectului este de 25 000 de dolari dintre care:  Guvernul Elveţiei va acorda un grant de: 15 000 dolari; Contribuția Primăriei: 7 500 dolari; Contribuția băștinașilor: 2 500 dolari.

Ţinem să vă informăm că platforma Guvern 24 operează cu Euro, iar bugetul proiectului a fost elaborat în dolari. Totodată, ţinem să vă asigurăm că suma integrală va fi utilizată, conform destinaţiei, pentru îmbunătăţirea proiectului final. La finalizarea perioadei de colectare de fonduri, distribuirea costurilor pentru realizarea proiectului va fi adusă neîntârziat la cunostinţa publicului larg, în special a donatorilor.leova Fiecare băştinaş din Leova, oriunde s-ar afla, îşi doreşte să revină într-un oraş curat şi bine amenajat. Donăm cu drag pentru ACASĂ!


 


 

 1. SPF LEOVA 
  MDL 950.60

  Colectivul Sectorului Politiei de Frontiera Leova, donează cu drag pentru orașul Leova

  6 ani în urmă
 2. Spitalul Raional 
  MDL 737.20

  Colectivul Spitalului Raional Leova, donează cu drag pentru orașul Leova

  6 ani în urmă
 3. Chitanu Iurie 
  MDL 426.80

  Familia Chițanu Iurie și Angela donează cu drag pentru orașul nostru Leova.

  6 ani în urmă
 4. CIA ASITO 
  MDL 349.20

  Colectivul CIA ASITO Leova, susține Proectul ”Leova - oraș curat și bine amenajat”. Donăm cu drag, pentru orașul nostru Leova.

  6 ani în urmă
 5. Ciobanu Tatiana 
  MDL 194.00

  Cu drag pentru orasul nostru Leova. Pentru un primar - exemplu pentru toti.

  6 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!