Masa Bucuriei – dăruiește celui sărac o masă bogată

adăugat de Popescu Ludmila

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Misiunea Socială „Diaconia” organizează campania de Paşti „Masa Bucuriei”. Organizată tradițional în sâmbăta Floriilor, scopul campaniei este de a colecta produse alimentare pentru cantinele sociale - servicii unde zilnic beneficiază de un prânz cald bătrânii singuratici, persoanele fără de adăpost, bolnavii ţintuiţi la pat. Toate resursele acumulate în campanie devin prânzul cald, oferit pe parcursul întregului an oamenilor nevoiaşi – beneficiari ai centrelor parohiale şi ai cantinelor sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi organizaţiilor partenere implicate în campanie.

0011
Potrivit CNAS, la 1 ianuarie 2016 erau înregistrați aproape 680 mii de pensionari - cu aproape 4 000 de persoane care au atins vârsta pensionării mai mult decât un an anterior. Dacă raportăm la numărul total al populației, atunci fiecare al cincilea cetățean din țara noastră este pensionar, iar o bună parte dintre aceștia sunt la limita de jos a sărăciei. Campania de Paști „Masa Bucuriei” vine să sensibilizeze populația cu referire la problema bătrânilor și incapacitatea financiară a acestora de a-și asigura minimul zilnic în alimentație. La cantina mobilă „Aproape de Aproapele” din Chișinău, dacă atunci când a fost deschisă veneau până la 50 de persoane, acum zilnic vin peste 180 de persoane. Destine diferite și totuși cu un final asemănător - singurătate, resurse financiare sub limită și nevoia unui prânz cald asigurat zilnic.

003 E în puterile noastre să facem un bătrân mai fericit. Donează pentru susținerea cantinei mobile „Aproape de Aproapele”. La cantina mobilă, atunci când voluntarul Diaconia îi pune în mâini vasul cu prânzul cald, acele mâini bătătorite de timp primesc mai mult de atât – primesc o dovadă de grijă și o speranță că bătrânețea și singurătatea pot fi alinate prin solidaritate umană. Toate resursele alimentare utilizate pentru pregătirea prânzurilor la cantina mobilă sunt adunate în cadrul campaniei de Paști „Masa Bucuriei”.

002Campania implică mai multe acțiuni de solidarizare, iar campania culminează la data de 8 aprilie atunci când într-o singură zi, în 100 de magazine din întreaga țară are loc o colectă de produse alimentare neperisabile. Resursele financiare adunate în cadrul campaniei sunt utilizate pentru acoperirea tuturor cheltuielilor ce implică pregătirea și distribuirea prânzurilor.

Implică-te și tu în campania „Masa Bucuriei”! Donația ta poate umple farfuria unui flămând.

VIDEO


 


 


  1.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă
 2.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă
 3.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă
 4.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă
 5.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!