Monumental Art

adăugat de Radu Dumbrava

 • Proiect
 • Întrebări
 • Comentarii
 • Donatori


Salut! Mă numesc Radu Dumbrava. Sunt absolvent al Academiei de Arte din Chișinău și actualmente fac pictură urbană – fenomen răspîndit pe larg în lume ca "Street Art". În ultimiii ani am fost implicat în realizarea  lucrărilor murale ce au apărut în capitală, în special a celor din sectorul Botanica. La finele anului 2015 am fost ales printre 16 cei mai proactivi tineri ai Chișinăului și continui în același ritm, deoarece orașul în care locuim împreună cu tine  azi, mai mult ca niciodată, are nevoie de culori, de prospețime. Îmi doresc ca Chișinăul, pentru mine și pentru fiecare dintre noi, să se transforme, pas cu pas, an de an într-un oraș al picturilor murale cunoscute pe larg și peste hotarele sale.


În 2013 si 2014 am conlucrat împreună  cu studenți și profesori ai Academiei de Pictură Murală din Gdansk, unde am realizat cea de a doua și a treia pictură din Proiectul ”Muralis”, "Cerbul" și " Fluturii libertății".


În anul 2015 , împreună cu artiști polonezi și locali am pictat cea de a patra lucrare ,  băiatul pe bicicletă de pe bd. Decebal, lucrare dedicată Anului drepturilor omului în Europa.


În 2016 am un vis, care sper din tot sufletul sa fie realizabil: îmi doresc să ajung la cel mai prestigios festival de pictură murală din Europa, MONUMENTAL ART, care este la a 8-a sa editie și se desfășoara în orașul Gdansk, Polonia – țara renumită datorită picturilor sale  monumentale. Este un loc de inspirație pentru mulți artiști si colective, care an de an vin acolo pentru a-și realiza operele. Sunt sigur că și artiștii din Republica Moldova au ce arăta acolo, dar și a prelua, a absorbi tot ce este mai frumos în materie de street art . La acest festival  aș putea interacționa cu artiști din 5 țări diferite, iar lucrînd împreună aș putea invăța de la ei tehnici și idei noi, pe care ulterior să le pot transpune în creațiile pe care doresc să le realizez  în Moldova. Deoarece cred cu fermitate că orasul nostru poate deveni o galerie în aer liber, demnă de a se numi printre cele mai bune cel puțin în Europa.


Festivalul se desfasoara in perioada 26 iunie – 9 iulie. Pentru a ajunge la această manifestație de prestigiu, este nevoie de suma de 800 EURO. Suma care acoperă transportul tur-retur avion 300 de euro  și diurna pentru 15 zile de 500 euro.


Voi fi recunoscator pentru orice aport financiar cu care veți binevoi sa veniți întru susținerea realizării acestui vis. Recunostința mea se va materializa in viitoarele lucrări, pe care sper sa le admirați în diferite sectoare ale capitalei .


Vă mulțumesc anticipat.


 


 


 


 


 


 

 

 

 

 

 

 1. Cristina Pascari 
  MDL 194.00

  multa bafta si inspiratie

  8 ani în urmă
 2. Anonim 
  MDL 1,746.00

  8 ani în urmă
 3. Anonim 
  MDL 77.60

  Apreciez munca Dumneavoastră. Credeam că nu voi afla niciodată cine este autorul lucrărilor respective, însă, surpriză, am aflat. Deci, oamenii trebuie să știe mai multe despre Dvstră. Mai mulți trebuie să vă cunoască. Sper că vă veți atinge scopul propus, veți acumula experiență și că nu ne veți dezamăgi, cu siguranță. Continuați să creați. Mulțumim.

  8 ani în urmă
 4. Anonim 
  MDL 194.00

  8 ani în urmă
 5. cristina ciobanu 
  MDL 582.00

  succes!!! esti bravo!

  8 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!