Parc frumos la Sadaclia

adăugat de Primaria Sadaclia

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori

Așezat pe malul stâng al râului Cogâlnic, satul Sadaclia este o localitate parcă ruptă din poveste. Este un sat care întâmpină cu multă căldură pe fiecare ce îi trece pragul, fie băştinaş sau simplu trecător.

Locuitorii din Sadaclia îşi amintesc cu nostalgie de timpurile când peisajul satului era completat de un parc unde își petreceau timpul liber. Situat în apropierea Casei de Cultură, parcul avea pe teritoriul său căsuțe de odihnă, teren de dansuri și de joacă pentru copii, alei, o fântână arteziană, bănci și scaune pentru odihnă, toate aceste fiind iluminate. Timpul însă își pune amprenta pe toate. Parcul a fost puțin dat uitării și astfel a cam dispărut din arhitectura frumoasă a localității.

sadaclia 3

Sadaclia este un sat viu, cu oameni frumoși și gospodari în adevăratul sens al cuvântului. Pe sadaclieni îi unesc peste cei 200 de ani de muncă, dragoste, dorința de a se afirma și de a face localitatea să arate mai bine azi decât a fost ieri. În ultimii ani, ca și în cazul altor localități din Republica Moldova, soarta sadaclienilor a fost pusă la grea încercare. Mulți din ei migrând spre alte țări în căutarea unei vieți mai bune.

sadaclia 5

Totuşi, pentru a-și restabili conexiunile, originarii din localitate, recent s-au organizat și au creat Asociaţia băștinașilor Sadaclia #neamunit. Alături de autorităţile locale băștinașii din Sadaclia şi-au stabilit drept obiectiv dezvoltarea satului prin implementarea unor inițiative frumoase. Pentru început, sadaclienii își doresc readucerea la viață a Parcului de altădată.

sadaclia 2


Astfel, amenajarea parcului este primul proiect de suflet al băștinașilor din Sadaclia. Acesta va fi realizat în parteneriat cu Primăria localității. Primul pas a fost făcut. A fost obţinut un grant de 15 000 de dolari din partea Guvernului Elveţiei. Primăria localității va veni cu o contribuție de 3 020 de dolari. Totodată, pentru a finaliza cu succes proiectul parcului este necesar ca fiecare băștinaș să contribuie în măsura posibilităților, pentru ca la final să poată fi colectată suma de 2 630 de dolari.

Ţinem să vă informăm că platforma Guvern 24 operează cu Euro, iar bugetul proiectului a fost elaborat în dolari. Totodată, ţinem să vă asigurăm că suma integrală va fi utilizată, conform destinaţiei, pentru îmbunătăţirea proiectului final. La finalizarea perioadei de colectare de fonduri, distribuirea costurilor pentru realizarea proiectului va fi adusă neîntârziat la cunostinţa publicului larg, în special a donatorilor.

Buget


„Datorită implicării și mobilizării noastre, în cadrul acestui proiect, peste 4000 de locuitori vor putea beneficia de un parc modern. Vom amenaja un teren de joacă pentru copii, un teren dotat cu aparate de fitness, zona barbeque unde locuitorii noștri vor putea petrece timpul liber cu cei dragi... ne vom plimba în siguranță și pe timp de noapte datorită iluminatului public, vom avea o alee amenajată cu bănci și plantată cu arbuști și flori. Iar faptul că locația parcului se află în spatele Casei de Cultură ne va permite să proiectăm filme pe peretele acesteia. O bucurie mare pentru sadaclieni va fi să primească oaspeți din toată lumea în satul nostru, la festivalurile pe care le vom organiza pe scena construită în parc, chiar pe malul lacului”, scrie pe pagina de Facebook a Asociației băștinașilor Sadaclia #neamunit.

Implică-te!

Satul tău are nevoie de tine.

Fii aproape de ACASĂ!

Donează cu drag!


 


 

 1. Ana&Valentin Postelnicu 
  MDL 291.00

  Schimbarea incepe de la noi! Pentru viitorul parc din localitate!

  6 ani în urmă
 2. Galina si 
  MDL 485.00

  Succese Sadaclia !

  6 ani în urmă
 3. Petru Dodon 
  MDL 485.00

  6 ani în urmă
 4. Profesorii LT,,Mihai 
  MDL 1,241.60

  Pistol Drăguța, Macari Adrian, Garaba Maria, Cotelea Elena, Balan Valentina, Stoian Serafima, Marga Ala,Talmaci Natalia, Ciobanu Elena, Cașu Cristina, Spătaru Nina, Ciavdari Fedosia, Burdujan Nicolae,Burdujan Zina, Jelihovschi Nina

  6 ani în urmă
 5. Vasile si 
  MDL 582.00

  Succes!

  6 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!