Aprindem luminile în satul Scoreni

adăugat de Primaria Scoreni

 • Proiect
 • Actualizări
 • Comentarii
 • Donatori


Dragi scoreneni de pretutindeni,

În copilăria noastră îndepărtată, satul ne-a oferit totul pentru a savura cât mai mult din perioada frumoasă a acesteia.

Acum este momentul când deja noi, avem forța necesară de a arunca bumerangul binefacerii în direcția locului de baștină – satul Scoreni.

O problemă pe care o întâmpină locuitorii este lipsa iluminării publice pe timp de noapte. Serviciul de iluminat stradal lipsește cu desăvârșire în localitate. Iar insuficiența acestuia ne afectează în egală măsură pe noi toți, cei rămași în sat dar și pe băștinașii plecați care revin acasă.

P2050199

Printre cele mai grave consecințe sunt:

- Disconfortul și lipsa siguranței populației pe timp de noapte

- Siguranța scăzută la trafic seara și noaptea

- Accesibilitatea redusă la instituțiile și serviciile publice dar și la alte destinații (grădinița, școala, biblioteca, primăria, căminul cultural, centrul de sănătate, farmacia, magazine)

P2050254

De aceea, nu este deloc întâmplător că insuficiența iluminatului stradal nocturn reprezintă o prioritate pentru cetățenii satului, fiind plasată în lista nevoilor urgente ale localității.

La propunerea majorității sătenilor, exprimată în cadrul unui sondaj public organizat în localitate, a fost dezvoltat un proiect pentru soluționarea acestei nevoi prin Crearea serviciului de iluminat public în satul Scoreni.

O primă etapă a proiectului, implementat de primărie în parteneriat cu Asociația Baștinașilor plecați din Scoreni, reprezintă iluminarea străzii principale a localității deoarece această stradă este cea mai utilizată, asigurând accesul la principalele servicii și instituții pentru toată populația. Strada principală reprezintă artera de legătură care asigură accesul populației spre or. Chișinău și or. Strășeni, dar și spre câmpurile agricole din împrejurimi.

Scoreni

Dragi consăteni, suntem conștienți că beneficiile iluminatului stradal sunt nemăsurate în comparație cu puținul efortul financiar care ni se cere pentru a realiza acest proiect.

Acum este mai ușor să vă implicați și să oferiți o mână de ajutor din orice colț al lumii v-ați afla – pe platforma Guvern24 puteți dona online, sigur și rapid pentru acest proiect ce va aduce lumina pe ulițele satului în care ați copilărit și în care reveniți cu drag de fiecare dată.

Pe unde nu ne-ar duce pașii în viață, locul de baștină, satul natal, rămâne acel colț care ne așteaptă mereu, cu sufletul la gură și brațele deschise.

Cu drag, pentru acasă.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 Persoana de contact: Nadejda Bobeica, Secretar al Consiliului Local Scoreni; Tel: 068099750; Email:  [email protected]


 


 


 


 


 

Stimați Scoreneni, Vă mulțumim din suflet pentru contribuția dumneavoastră în cadrul proiectului „Aprindem luminile la Scoreni” care prevede iluminarea străzii principale a satului Scoreni. Vă informăm că în cadrul campaniei de colectare de fonduri, contribuția din partea băștinașilor și a localității a fost realizată în proporție de 100%. Astfel, prin intermediul platformei Guvern24.md a fost colectată suma de 3672 euro din partea a 199 de persoane, cu 672 de euro mai mult decît obiectivul inițial de 3000 euro. „Scorenenii de pretutindeni au dat dovadă de o mobilizare exemplară și fără precedent în cadrul acestui proiect.” Victor Miron, președintele Asociației Băștinașilor plecați din s. Scoreni La 20 martie 2017 a avut loc procedura de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de iluminare stradală, în urma căreia a fost contractă compania Montelus SRL cu suma de 609 591 lei. Lucrările de construcție au început pe 2 mai 2017 și se preconizează a fi finalizat pînă la sfîrșitul lunii iunie 2017. În cadrul proiectului sunt preconizat a fi instalate 84 de corpuri de iluminat LED cu durata de viață de circa 15 ani și garanție de 5 ani, precum și mai mult de 3km de cablu. Suma totală a investiției a constituit 609 591 lei, dintre care circa 400 000 lei – grantul din partea PNUD/MiDL, 77 000 lei – contribuția populației și a băștinașilor, 132 591 lei – alocări din partea bugetului local Scoreni. „În curând ne vom bucura de iluminatul stradal și vom continua să investim permanent în îmbunătățirea infrastructurii locale. Este un proiect de succes implementat împreună cu întreaga comunitate. Îndemn toți scorenenii să se implice în continuare în proiectele implementate în satul de baștină.” Svetlana Tabacari, primar de Scoreni
 1. Pavel Barbos 
  MDL 135.80

  7 ani în urmă
 2. Olesea Iordachi 
  MDL 77.60

  7 ani în urmă
 3. Elena Barbos 
  MDL 194.00

  7 ani în urmă
 4. Elena Miron 
  MDL 77.60

  7 ani în urmă
 5. Clasa III-A 
  MDL 97.00

  7 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!