Tipărirea „Cartea de Aur” în limba engleză

adăugat de Denis Rosca

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Cinci premii Nobel și patru premii Oscar au fost decernate personalităților originare din Republica Moldova, iar cel mai bogat moșier este originar din orașul Bălți. Trei moldoveni au cucerit Everestul, iar un sportiv moldovean a trecut înot o strâmtoare de peste 230 de kilometri.  Acestea sunt doar câteva curiozități din colecția celor 1 800 de biografii ale oamenilor cu rădăcini basarabene, adunate în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”.

Cartea a pornit de la o curiozitate pur personală, apoi a apărut motivația de a colecționa biografiile. Timp de patru ani, am studiat mai mult de 5000 de biografii. Stabilind niște criterii de excelență individuale fiecărui domeniu, am redus numărul până la 1800 și, iată că avem o enciclopedie cu patrimoniul uman al țării noastre, o compilație de istorii umane de succes.

Volumul cuprinde personalități din anii 1812 și până în prezent, sistematizate în ordine alfabetică.  Am sistematizat informația, am găsit modalitatea de a traduce din 18 limbi și am participat la machetare. Era un hobby interesant, deoarece tot timpul apăreau noi provocări. După ce găsești oameni de genul celui mai mare exportator de banane de pe glob, care s-a născut în Chișinău,  sau creatorul chitărilor la care cântau The Beatles, înțelegi că încă multe nu cunoști. Până nu demult nu știam că oamenii noștri au avut tangență cu crearea bombelor atomice, cu atacul de la Pearl Harbor sau cu Conferința de la Teheran. Acest simț, poate al șaselea, îmi spunea că nu trebuie să mă opresc.

IMG_2958

Vă recomand să răsfoiți cartea; o să simțiți o energie aparte – de parcă e adunată din ultimii 200 de ani. Miile de exemple de succes ale oamenilor noștri te motivează să crezi că patrimoniul uman al Republicii Moldova e unul special. Așa a apărut dorința naturală de a-l face cunoscut în toată lumea!

IMG_2956

Mulțumită programului Diaspora Engagement Hub al Biroului de Relații cu Diaspora, cu susținerea IOM și SDC avem traducerea și machetarea în engleză.

Mai este nevoie de fonduri pentru tipărirea cărții, și sper că prin intemediul platformei Guvern24 să strâng suma necesară, prin contribuții mici de la oameni interesați, implicați în inițiative educaționale, ori pur și simplu animați de sentimentul de mândrie națională.

Donatorii vor avea opțiunea de a  procura cartea în limba engleză în avans, iar livrarea ei se va face îndată după tipărire.

Cei care vor  dona sume mai mici decât prețul unei cărți, vor primi, în semn de mulțumire, în format pdf  "Marii inventatori ai Moldovei".

Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova, varianta engleză va avea prețul de 50 euro, iar la cumpărarea în avans prețul este de 40 euro.

Această carte va fi un imbold pentru tânăra generaţie atât din țară cât și din diaspora, să devină mai curajoasă în acțiuni. Au deja în față peste 1800 ale personalităților din Moldova, care au reușit ceea ce nu au reușit alții. Astfel în fiecare domeniu pe care doresc să-l testeze, să știe că deja este cale bătătorită de un moldovean.

Vă mulțumesc pentru contribuții.

Autor, Denis Roșca.


 


 


 


 


 

 1.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă
 2. Anonim 
  MDL 873.00

  7 ani în urmă
 3. Silvia Tabor 
  MDL 873.00

  7 ani în urmă
 4. Tatiana Pascaru 
  MDL 97.00

  7 ani în urmă
 5. Anonim 
  MDL 58.20

  Succes Denis in publicarea cartii in Engleza. Sper sa aduni suma necesara

  7 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!