Renovarea sălii de sport în Crihana Veche

adăugat de Primaria Crihana Veche

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Crihana Veche este un sat pitoresc care oferă locuitorilor peisaje minunate, vestită cu a sa câmpie deluroasă, brăzdată de văi și vâlcele de a lungul râului Prut. Aici locuiesc oameni „dintr-o bucată” care îndrăgesc natura, folclorul și tradițiile; copii și tineri care iubesc jocul și sportul.

13 (1)

Însă, așa cum se întâmplă în multe localități ale Moldovei, unicul loc din sat în care se poate practica sportul în mod organizat este sala sportivă a școlii, și la Crihana Veche este la fel. Tinerii din comunitate nu au un alt spaţiu pentru practicarea sportului decât sala sportivă a liceului „Mihai Eminescu”, iar problema este că aceasta a ajuns în stare deplorabilă. Acoperișul din  sala de sport a liceului are fisuri, lipseşte agentul termic, parţial pardoselile sunt deteriorate şi totalmente lipseşte utilajul şi inventarul sportiv.

Chiar și așa, în pofida condițiilor nefavorabile, în cadrul liceului teoretic din Crihana Veche se desfăşoară o activitate sportivă diversificată precum atletism, baschet, volei, tenis de masă şi alte discipline sportive, elevii obţinând rezultate foarte bune în competiţiile raionale.

11 (1)

Primăria, împreună cu administrația liceului și cu sprijinul Asociației de Băștinași originari din Crihana Veche, a dezvoltat proiectul Reabilitarea, modernizarea şi echiparea sălii de sport a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Ce se va face în cadrul acestui proiect?

Reparaţia sălii de sport (schimbarea acoperişului şi lucrări de tâmplărie)

Lucrările includ: reparaţia acoperişul sălii de sport cu o suprafață de – 320 m2, schimbarea tâmplăriei (5 uși -  6,4 m2 și ușă din metal 4 m2).

Bugetul acestor lucrări constituie suma de 186 801 MDL.

Conectarea sălii de sport la agentul termic. Problema legată de lipsa agentului termic în sala sportivă persistă de peste 20 ani, aceasta având un impact asupra calității procesului educaţional pe perioada rece a anului. Ne propunem să termoficăm sala de sport şi garderobele prin construcţia rețelelor termice şi schimbarea centralei termice autonome existente. Această centrală termică, care are deja peste 15 ani - nu mai corespunde normelor de securitate, având un grad avansat de uzură.

Dotarea sălii sportive cu utilaje şi echipamente, care vor spori calitatea procesului educaţional. Se planifică achiziția de inventar şi echipament sportiv printre care: saltele, bancă şi trambulină gimnastică, odgon, masă de tenis şi mingi, plasă de volei, bară de perete, haltere, greutăţi sportive, echipament pentru volei şi baschet, capră gimnastică, jocuri de şah şi dame.

Crihana

Este un lucru știut că jumătate din elevii liceului au cel puţin un părinte plecat în străinătate, de aceea ne propunem să atragem migranţii, inclusiv părinţii copiilor stabiliţi în afara localităţii, ca să doneze și să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de organizare a procesului educaţional în domeniul sportului, construind astfel primul exemplu de implicare a părinţilor migranţi în crearea de condiţii mai bune pentru cei lăsaţi la baştină.

Cu drag pentru acasă.

Parteneri G24_2_modificat_14.dec.16


 


 


 


 

 1. Maricica Murzacov 

  Din partea clasei a Vi-a B

  8 luni în urmă
  €30
 2. Ghenadie Popa 

  Donația din partea elevilor clasei a VIII-a ”A”

  8 luni în urmă
  €40
 3. Gaju Natalia 

  8 luni în urmă
  €30
 4. Ana Gabatiuc 

  Donatia este colectata de parintii elevilor clasei a IV-a A

  8 luni în urmă
  €15
 5. SMS  

  8 luni în urmă
  €1

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!