Excursie la ferma pentru copiii din centrul de reabilitare

adăugat de Carlota Boyer mora

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Excursie la ferma Мini-Zoo «ZooClub» pentru copiii cu dizabilități


Voluntarii europeni din Organizaţia Socială „Miras-Moldova” vor să organizeze o excursie pentru copiii cu dizabilităţi din Centrul de Reabilitare „Fidandjic”, în Gradina Zoologică „ZooClub”, aflată în satul Bardar, la 13 km de Chişinău în luna Iunie. Părinţii şi voluntarii îi vor însoţi pe copii. Astfel, împreună vor alcătui un grup de 25 de persoane.


IMG_1099


Scopul exursiei este dezvoltarea personală şi extraşcolară a copiilor cu dizabilităţi din „Fidandjic”. Şansa de a vedea,de a atinge şi a cunoaște pe viu mai multe specii de animale, va influiența pozitiv dezvoltarea intelectuală a copiilor, va spori cunoștințele lor despre natură, si despre lumea animală. În plus, această experiență va avea un efect benefic asupra deprinderilor lor în comunicare şi a capacității de interacţiune cu oamenii. Gradina Zoologică „ZooClub” găzduiește peste o sută de animale, printre care: caii, lami, struţi, prepețițe etc. Într-un peisaj obişnuit copii vor avea ocazia să vadă animale şi păsări exotice neobişnuite din lumea întreagă.


IMG_1127


La început ferma era specializată în creșterea și reproducerea struţilor şi importul lor în spațiul CSI. Treptat, colecţia a fost completată și cu alte specii de păsări şi animale. Iar astăzi, ferma a devenit locul, în care copii şi adulţii pot să se conecteze cu natura, să se plimbe cu ponei, să hrănească păuni şi lebede. Mai mult, doar aici ei pot să vadă și chiar să atingă pe cel mai mare struț din lume, un struț african de (150 kg), dar și pe cea mai mică prepețiță din lume (100 gr), pot călări pe cei mai mici ponei din Moldova (70 cm), și pot admira mustangi americani şi cei mai înalți cai letoni (180 cm). Acestea reprezintă doar o mică parte din diversitatea de animale ce poate fi întâlnită la „ZooClub”. Angajațiii fermei au experienţă în a lucra cu grupuri de copii, de asemenea şi cu copii cu nevoi speciale. Au prevăzut utilaj pentru excursiile de grup în toată ferma.


Vizita la ferma „ZooClub” este o posibilitate foarte bună de a îmbina educaţia extraşcolară cu odihna, în plus, va avea multiple influiențe pozitive, pe termen lung, asupra copiilor cu diverse dizabilități.


IMG_1257 1.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă
 2. Enrique Pacheco 
  MDL 213.40

  8 ani în urmă
 3. Maxim Ghiumiusliu 
  MDL 38.80

  8 ani în urmă
 4. Anonim 
  MDL 194.00

  8 ani în urmă
 5. Anonim 
  MDL 388.00

  Enjoy ! :) Be happy!

  8 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!