Bach la casa de cultură – Moldo Crescendo ediția 3

adăugat de Moldo Crescendo

 • Proiect
 • Comentarii
 • Donatori


Informație despre evenimente: https://www.facebook.com/events/117295808887784

Vara trecută, înainte de concertul de muzică clasică din fața conacului Ciolak-Malski din Bahmut, o furtună ne-a alungat în Casa de Cultură. Am înțeles că acolo muzica clasică nu a răsunat de foarte mult timp. Astfel, a apărut ideea să facem concerte în casele de cultură din țară.  Vom trece prin Ialoveni, Mereni, Ceadîr-Lunga, Hîncești, Cimișlia, Rezina, Băhrinești (Florești), Călărași; și un ultim concert, ca să vă povestim cum a fost - la Chișinău. În perioada 21 iulie - 6 August vom da nouă concerte de muzică clasică gratuite, în total - 4886 locuri.

Ceea ce se întâmplă în casele de cultură, este o reflecție a culturii întregii țări, mici orășele în care muzica clasică nu a răsunat de foarte mulți ani. Localități întregi care sunt private de accesul la cultură. Arta ne înnobilează, ne face mai sensibili și atenți față de tot ce este frumos. Ne unește sub un acoperiș, chiar dacă suntem diferiți.Cine suntem?


Moldo Crescendo - absolvenți și studenți ai Universităților de Muzică de peste hotarele țării - Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. Din anul 2013, am organizat la Chișinău concerte în fiecare vară. În 2015 a apărut Moldo Crescendo Ediția 1, iar anul trecut am ieșit din oraș cu proiectul Moldo Crescendo Conace pe care la fel, l-am finanțat în proporție de 30% prin crowdfunding.

Susținem tinerii artiști

Anul acesta ne dorim să implicăm tineri artiști din mai multe domenii. La fiecare concert, pe lângă muzicieni, vom avea un tânăr fotograf jurnalist-documentalist-artist. De asemena, intenționăm să avem și un performance teatral, al Liei Sinchevici, o actriță basarabeancă care activează la București. Festivalul va deveni și un scurtmetraj, la fel, creat de tineri videografi.

cinesuntem

Moldo Crescendo ed. 1 - Chișinău 2015

Pentru ce avem nevoie de bani?

Am fost încurajați să pornim acest proiect de Ministerul Culturii prin oferirea unui sprijin financiar. Acești bani, însă, acoperă doar o parte din bugetul necesar. Un proiect de acest gen implică un număr mare de oameni - cei de pe scenă și din spatele scenei. Cinci-șase muzicieni, un fotograf, unu-doi videografi, echipa de organizare, voluntari, toate acestea înmulțite cu nouă. Costuri de logistică - cumpărarea unui pian digital, transport internațional pentru un muzician care vine din Belgia, special pentru proiect, transport național în 8 locații (pentru pregătiri și evenimentele propriu-zise), un microbus de 20-22 de locuri, materiale promoționale, chiria sistemului audio și aparatajului video, alte mici costuri, care, toate la un loc, fac bugetul festivalului.

mimi

Moldo Crescendo - ed. 2 Castelul Mimi

De ce ar trebui să donăm?

Voi puteți să îi aduceți pe Mozart, Beethoven, Shostakovich pe scenele din Ialoveni, Călărași, Hîncești, Cimișlia, Rezina, Băhrinești (Florești), Ceadîr-Lunga, Mereni și Chișinău.

Să oferim ocazia tuturor de a se bucura de ce este frumos, fă o donație, povestește prietenilor tăi și/sau distribuie.

Vă mulțumim!

Colaj

Moldo Crescendo ed. 2 - Bahmut 2016

Detaliile despre fondurile adunate și organizarea festivalului, le puteți urmări pe pagina noastră de Facebook.

Numele fiecărui donator va fi menționat pe pagina noastră de Facebook.


 


  1. plop ion,lidia 
  MDL 970.00

  7 ani în urmă
 2.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă
 3.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă
 4.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă
 5.  
  MDL 19.40

  7 ani în urmă

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!