Congresul Diasporei, ediția a VII-a. Panelul: Diaspora crowdfunding – investiții pentru o Moldovă prosperă

Congresul Diasporei, ediția a VII-a. Panelul: Diaspora crowdfunding - investiții pentru o Moldovă prosperă

Cetățeni ai Republicii Moldova, stabiliți peste hotare, au participat timp de două zile la lucrările Congresului Diasporei la Palatul Republicii. Evenimentul, desfășurat o dată la doi ani, oferă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern înspre diasporă.

Congresul Diasporei a fost organizat de Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în cadrul Zilelor Diasporei și în contextul marcării celor 25 de ani de la redobândirea independenței Republicii Moldova.
În prima zi a Congresului, au avut loc trei ateliere de lucru al căror scop a fost crearea unui dialog constructiv între reprezentanții diasporei și Guvernul Republicii Moldova, pentru identificarea problemelor cu care se confruntă diaspora, și necesitatea implicării autorităților centrale și locale ale Republicii Moldova în soluționarea lor.
Pe parcursul a două zile, au fost abordate diverse subiecte precum rolul asociațiilor din diasporă și a asociațiilor de băștinași pentru dezvoltarea comunităților locale, tot astfel cum și provocările pe care le întâmpină reprezentanții diasporei în desfășurarea activităților filantropice:

  • Eficiența accesării unei platforme de crowdfunding pentru acoperirea mijloacelor financiare în scopul consolidarării diasporei, și implicării active în proiecte comune menite să dezvolte Republica Moldova;
  • Votul în diasporă;
  • Efectele migrației.  

Ideea noastră este următoarea: ca donatorii noștri, pe lângă faptul că săvârșesc un act de binefacere extraordinar de frumos, de asemenea, pot urmări și evoluția proiectului, cum acesta prinde contur, se dezvoltă și cel mai important, aduce roade societății.
Diaspora, ca un reprezentat al comunității realizează neajunsurile ideilor noi, și anume siguranța și capacitatea de lucru în această direcție.

Congresul Diasporei – video

 

 

Acest site cere un alt tip de browser pentru activare!

Actualizează astăzi!